Connect with us

#K.SEDIH

|VIDEO|Allah Akan Bersama Dengan Pakcik Menja ga Kesihatan Dan Kesela matanmu,Minta Sede kah Rm1 Untuk Beli Air Mineral,Apabila Ditanya,Ki sah Pakcik Memang Sedih,Anak Dah Ada Keluarga Tapi Tk Dieng gahkan Keadaan Pakcik Sekarang

Published

on

|VIDEO|Allah Akan Bersama Dengan Pakcik Menja ga Kesihatan Dan Kesela matanmu,Minta Sede kah Rm1 Untuk Beli Air Mineral,Apabila Ditanya,Ki sah Pakcik Memang Sedih,Anak Dah Ada Keluarga Tapi Tk Dieng gahkan Keadaan Pakcik Sekarang

Tidak semua orang bertuah dapat dibesarkan oleh kedua-dua ibu bapanya sejak kecil lagi. Sejak zaman kita kecil lagi, ibu bapa lah yang berusaha sedaya upaya dan berkorban apa saja de mi memberikan segala keperluan kita untuk membesar menjadi orang yang ber guna di mata masyarakat.

Oleh itu jika kita sudah besar dan sudah pandai cari duit sendiri, jan gan lah dilu pakan sama sekali ibu bapa kita dan jan gan tinggalkan mereka serta selalu jumpa dan bertanya khabar mereka.

Baru-baru ini, satu perkongsian viral mengenai seorang seorang lelaki warga emas berusia lebih kurang 70 tahun meminta se dekah RM1 untuk membeli minuman sangat-sangat menyen tuh perasaan.

Minta duit untuk membeli air

Dalam perkongsian video berkenaan, lelaki warga emas itu juga turut menceritakan ser ba sedikit mengenai hidup dirinya,. Menurutnya, dia mempunyai lima orang anak yang kesemuanya sudah berkeluarga.

Dia juga sempat menasihati lelaki yang ditemuinya itu serba-sedikit tentang kehidupan berkeluarga apabila berkahwin dan mendirikan rumah ntagga pada suatu hari nanti.

Semoga Allah selalu dengan pakcik

Amat menyedihkan mendengar pakcik itu memberitahu dia tidak mahu menggang gu anak-anaknya kerana masing-masing sudah berkeluarga. Di akhir video berkenaan, warga emas itu sedikit sebak apabila menceritakan tentang anaknya.

Lelaki nii juga sengaja memuat naik video tersebut supaya membuka mata anak-anak pakcik berkenaan dan berharap agar kehidupan lelaki warga emas itu terus dilindungi oleh Allah S.W.T.

“Minta tolong vi ral.. biar buka mata sikit buat anak2 dia..walaupun du gaan pakcik macam ni tapi kami yakin Allah selalu ada untuk pakcik..” ujarnya.

VIDEO

Selain itu terdapat juga netizen yang berha rap cerita yang disampaikan pakcik berkenaan bukan re kaan kerana bim bang akan ada yang menyatakan membuka a1b keluarga.

Peringatan buat kita semua, sentiasalah ambil tahu akan keadaan mak ayah kita, jangan biarkan diri mereka dalam keadaan tak terja ga dan tak teru rus. Bila lagi masa kita nak memba las jasa mereka yang bersu sah pa yah membesarkan kita selama ini.

Sumber:nangtime

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!