Connect with us

#SEMASA

Dah Bincang Tapi Dia Pula Yang Sa kit Ha ti,Punya Jiran Yang Pen tingkan Diri Sendiri

Published

on

Dah Bincang Tapi Dia Pula Yang Sa kit Ha ti,Punya Jiran Yang Pen tingkan Diri Sendiri

Kehi dupan berjiran hen daklah saling berto lak an sur dan menghorma ti sesama jiran tan pa men gira aga ma, bang sa mahupun tem pat as al.

Jika kita melakukan sesuatu di rumah kita, see loknya pastikan ben da yang kita nak buat itu.

Baru2 ini tu lar perkongsian seorang lelaki yang dikenali sebagai Man Tem yang menceritakan mengenai jirannya yang dikatakan terla lu memen tingkan diri sendiri dan tid ak berha ti pe rut.

Kisahnya, jiran kepada lelaki ini membiarkan sahaja air basu han daripada rumahnya menga lir terus ke depan rumah. Lelaki ini sudah cu ba berbin cang dan mene gur jirannya dengan cara baik tetapi tidak berha sil ma lah menya kitkan ha tinya.

Bila dapat jiran yang ti dak berha ti pe rut. Memen tingkan diri sendiri. Air basuhan dari rumahnya dibi arkan mengalir hingga ke depan rumah dan ada kalanya hingga memasuki ke dalam kawasan.

Berdasarkan gambar2 yang dimuatnaik lelaki ini, boleh dilihat keadaan jalan seakan-akan sudah jadi long kang dise  babkan perbu atan jirannya yang ti dak bertim bang ra sa dan pen tingkan diri sendiri.

Perkongsian lelaki ini dengan pan tas menjadi tu lar dan rata2 netizen turut berasa ben gang dan ma rah dengan jiran lelaki berkenaan.

Sumber:nangtime

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!