Connect with us

#SEMASA

7 Sekawan Yang Se sat Di Bukit Mertajam Ditemukan Dengan Selamat Pafa Jam 1pagi Tadi,Usaha Membawa Mang sa Keluar Mengambil Masa 5jam

Published

on

7 Sekawan Yang Se sat Di Bukit Mertajam Ditemukan Dengan Selamat Pafa Jam 1pagi Tadi,Usaha Membawa Mang sa Keluar Mengambil Masa 5jam

Kejadian tujuh sekawan yang se sat dan terkan das di lereng sebuah bukit di Jeram Gunung Hitam Hulu, Sungai Lui, Hulu Langat pada Ahad ternyata mence tuskan keb1mbangan ramai.

Namun, ketangkasan phak brkuasa akhirnya membawa kepada penemuan mereka pada 1.51 pagi, Isnin.

Difahamkan, tujuh individu itu terse sat ketika aktiviti mendaki bukit dan pergi ke lokasi kejadian untuk mandi-manda di sungai.

Menurut Pengarah Jaba tan Bom ba dan Penye lamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis, pasu kan mencari dan menye lamat (SAR) berjaya menemui kesemua mang sa dalam keadaan selamat.

“Kejadian melbatkan tujuh remaja berusia 18 tahun se sat di hutan ketika beriadah. Kesemua mang sa dapat dihubungi melalui talian telefon dan dimaklumkan tidak mengalami kecede raan.

“Kesemua mang sa telah ditemui oleh pi hak bom ba dalam keadaan selamat dan kerja-kerja membawa mang sa keluar sedang dijalankan,” katanya dalam kenyataan pada awal pagi Isnin.

Sementara itu, Koman der Operasi, Syahrin Yusma Mat Yusof berkata, seramai 36 orang ang gota SAR termasuk lima penduduk tempatan terlbat dalam opersi yang bermula sejak jam 9.30 malam.

“Kesemua mang sa ditemui dalam keadaan selamat tetapi usaha membawa mereka keluar dijangka memakan masa sekitar empat hingga lima jam,” ujarnya

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!