Connect with us

#SEMASA

Ali Puteh Sedih Difit nah Guna Harta Ar wah Abam Untuk Kegunaan ‘jo li’,Ali Puteh Beri Peluang Pemfit nah Untuk Minta Ma af Depan2 Sebelum Terlam bat

Published

on

Ali Puteh Sedih Difit nah Guna Harta Ar wah Abam Untuk Kegunaan ‘jo li’,Ali Puteh Beri Peluang Pemfit nah Untuk Minta Ma af Depan2 Sebelum Terlam bat

Berng ditu duh menggunakan duit abangnya Allah yarham Abam Bocey, pelawak Ali Puteh memberi tempoh beberapa hari lagi kepada individu yang melem parkan fit nah untuk tam pil bersemuka dengannya.

Sudah mempunyai nombor telefon individu itu, pemilik nama Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan berkata, dia akan membuat lapo ran po lis jika tia da sebarang res pons daripada pi hak tersebut.

“Fit nah yang dia lem parkan kepada saya itu terlalu besar sebab meli batkan duit ar wah Abam. Saya beri dia masa lagi sehari dua ini untuk dia datang berjumpa saya.

Ali kongsi paparan skrin ko men individu tersebut.

Ali 1

“Ada ham ba Allah sudah berikan nombor telefon dia pada saya tapi buat masa sekarang ini, saya tak akan hubun gi dia lagi se bab nak tengok tin dakan dia seterusnya.

“Kalau tak ada res pon, saya akan bawa ke ba lai po lis macam mana yang saya buat sebelum ini. Tapi pastikan jangan bagi ala san akaun kena go dam,” katanya.

Sebelum ini, Ali memuat naik paparan skrin ko men individu yang mendak wa dirinya menggunakan duit ar wah abangnya untuk mengusahakan kebun durian.

Menerusi kapsyen di perkongsian itu, Ali menga jak individu tersebut untuk bersemuka dengannya dan menun jukkan buk ti atas dak waan tersebut.

Dalam pada itu, Ali melu ahkan rasa ke sal dengan sikap segelintir netizen yang gemar mening galkan ko men nega tif dikala negara berdepan dengan pan demik.

“Sepatutnya dalam keadaan sekarang negara dilan da pande mik Cov19, kena la muha sabah diri… fikir soal keluarga dan soal kema tian yang semakin dekat.

Ali 2

“Ini tidak… ko men benda yang tidak betul dan su ka ha ti saja nak lem parkan fit nah sebegitu. Bila saya perik sa, sekarang gambar profile dah bertukar.

“Kenapa ta kut pula? Masa tinggalkan ko men fit nah macam itu, tk ta kut pula? saya sarankan netizen berhe ntilah menghe ntam bukan pada saya saja, tapi artis lain juga,” ujarnya.

Untuk rekod, ini bukan kali pertama Ali berdepan dengan tudu han dan dak waan berhubung harta pening galan ar wah Abam, malah k3s meli batkan isu itu masih dibicarakan di mah kamah.

Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan mening gal du nia pada 9 Februari tahun lalu aki bat de mam pa nas.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!