Connect with us

#SEMASA

“Saya buka kedaini de mi isteri tercinta” – Shuk Sahar De dahkan Semuanya Untuk Menjawab Tanda Tanya Kita Semua

Published

on

“Saya buka kedaini de mi isteri tercinta” – Shuk Sahar De dahkan Semuanya Untuk Menjawab Tanda Tanya Kita Semua

Meskipun terpa lit dengan kontr0vers1 rumah tangga sebelum ini, pelawak Shuk Sahar melu ahkan rasa syukur perniagannya tidak terje jas biarpun ramai yang menge cam dirinya.

Tidak pa tah semangat untuk bangkit selepas apa yang berlaku, Shuk turut bersyukur masih ramai yang menyo kong serta mendo akan dirinya.

“Alhamdulillah, orang kita ini semua baik-baik. Ramai tahu saya buka perniagaan Sem0oth Cafe dan meski mereka tahu tentang kontr0vers1 yang melan da sebelum ini, ia tidak pula menje jaskan perniagaan saya.

“Empat bulan pertama sebelum ini adalah satu pro ses yang agak menca bar. Saya sampai terpak sa keluar duit sendiri selain mengambil inis iatif untuk tu run pa dang sendiri dengan pergi menghan tar pesanan minuman dari rumah ke rumah.

“Jvjurnya, saya tak ma lu buat semua itu malah bersyukur kerana tahu di sebalik keca man, masih ramai yang mend0akan dan meny0kong saya,” katanya.

Berkongsi mengenai perniagaan terbarunya, Shuk berkata dia kini membuka sebuah gerai menjual air kopi di tepi jalan yang merupakan idea daripada isterinya, Sera, dalam masa sama mahu membant u orang ramai yang berminat untuk memulakan perniagaan dengan mo dal kecil.

“Sera yang bercadang mahu membuka sebuah gerai kopi di tepi jalan dan kebe tulan, dia pun suka berniaga. Rasanya, sekarang adalah masa terbaik untuk membuka perniagaan baru ini meman dangkan peminat ko pi boleh dikatakan ramai juga di Malaysia ini.

“Dalam masa yang sama, saya pun nak ban tu juga peniaga kecil. Cuma bermo dalkan RM4,000, mereka boleh buka kedai kecil dan kami akan sediakan sembilan jenis kopi dan satu air berperisa coklat untuk mereka terus mula berniaga,” katanya.

Sumber:rotikaya

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!