Connect with us

#SEMASA

Walau Dihad apkan Ke caman Yang Sungguh Dasy@t,SkuadJ3rungMerah Tk Meny3rah,Rezeki Ada Di Mana2

Published

on

Walau Dihad apkan Ke caman Yang Sungguh Dasy@t,SkuadJ3rungMerah Tk Meny3rah,Rezeki Ada Di Mana2

Tr3nd semasa hari ini, ramai dalam kalangan masyarakat ge mar menggunakan aplikasi popular yang dikenali sebagai TikTok untuk berhi bur.

TikTok dilihat telah berjaya menarik perha tian ramai dengan penghasilan video pen dek dengan pelbagai fung si penyun tingan yang mudah.

Apa tah lagi apabila ada tr3nd ‘caba ran’ atau ‘chal lenges’ yang mendo rong ramai pengguna untuk menyertai sambil memban dingkan kreativiti mas1ng2.

Maka ramai dalam kalangan pengguna yang sentiasa ingin dilihat ‘up to date’, akan sentiasa menghasilkan video2 caba ran di aplikasi tersebut.

Namun lain pula dengan sekumpulan anak muda yang mengge larkan mereka sebagai Skvad Je rung Me rah.

Mereka yang juga usahawan dilihat telah mencipta banyak pengisian video pendek dengan menggunakan dia lek Terengganu dan tarian yang unik serta memakai kain batik.

Apa yang menariknya, menerusi perkongsian video di akaun @Sofiaa Marieylla, mereka dilihat sentiasa menyun tik semangat ahli untuk terus bang kit mencipta kejayaan walaupun keli hatan masih di u sia remaja.

Hasil penelitian penulis, banyak video mereka menda pat tontonan tinggi, namun tidak ku rang juga pelbagai keca man yang diberikan oleh warga net terhadap Sku ad Je rung Me rah.

Tetapi mereka kelihatan terus ce kal meskipun teruk dike cam. Semangat yang ditunjukkan juga berk0bar2 dan tidak menghi raukan apa kata netizen terhadap mereka.

Tidak dapat dina fikan, video tujuh gadis Pantai Timur tersebut kebanyakannya lucu dan menghiburkan.

Selamat mencipta kejayaan anak muda.

Sumber:sinarplus

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!