Connect with us

#KEMALANGAN

“Saya bersyu kur Allah sela matkan saya” – Mang sa cerita det1k terjad1nya Kema langan Yang Berlaku

Published

on

“Saya bersyu kur Allah sela matkan saya” – Mang sa cerita det1k terjad1nya Kema langan Yang Berlaku

1ns1den kema langan sering berlaku di negara Malaysia,apatah lagi pada musim yang si buk ini.

‘Allah sela matkan saya,saya bersyukur pert0longan olehNya” – kata seorang mang sa

2 hari lalu, rakyat Malaysia telah dike jutkan dengan satu na has meli batkan 5 buah kereta dihen tam oleh sebuah lori pasir di persim pangan lampu isya rat Jalan Ipoh. Dipercayai pemandu kenderaan be rat terba bit sedang posi tif ba han terla rang. Mujur sahaja ada buk ti yang sempat dirakam oleh satu dashcam kende raan yang berada berhampiran loka si berkenaan.

Dalam insi den tersebut, sebuah kereta jenis Myvi berwarna yang dihen tam im pak dari belakang menga lami kero sakan yang sangat te ruk dan ibarat total l0st. Walau bagaimanapun, pemandu kenderaan berke naan berja ya disela matkan orang awam dengan baik.

Menerusi beberapa raka man percakapan telefon, pemandu Myvi yang dikenali sebagai Nik Adlee sem pat mence ritakan penga lamannya sewaktu keja dian. Jelasnya, meskipun ti dak menga  lami kecede raan te ruk, namun ba dannya masih ter asa ti dak sele sa termasuklah mu lut yang perlu dija hit. Bahagian mukanya juga turut beng kak selepas terkena a1rbag.

Dalam pada itu, Nik merasa begitu bersyu kur kerana Tuhan telah menyela matkannya dalam na has berkenaan. Hanya kerusi di bahagian pemandu yang tidak mus nah, manakala bahagian lain dalam kereta tersebut cuma tinggal rang ka. Ketika keja dian, dr1ver tersebut terpak sa meminta orang awam untuk memban tu mena riknya keluar dari kenderaan itu.

Sumber:kisahdunia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!