Connect with us

#AGAMA

|VIDEO|”Belum Tentu Saya Dapat Ikut Suami Buat Perkara Baik Ini,Alhamdulillah hari ini saya ‘join'”,Fila Gembira Ikut Suami Sede kah Al-Quran Buat Anak2 Tahfiz Di Guinea

Published

on

|VIDEO|”Belum Tentu Saya Dapat Ikut Suami Buat Perkara Baik Ini,Alhamdulillah hari ini saya ‘join'”,Fila Gembira Ikut Suami Sede kah Al-Quran Buat Anak2 Tahfiz Di Guinea

Rasanya ramai yang mengenali selebriti media sosial atau influ encer yang berkahwin dengan jejaka dari Guinea.

Fila Amir atau nama sebenarnya Nurafilah Amir Rusdi sudah beberapa tahun bernikah dengan Adama Mohamed Camara dan perkahwinan mereka dilihat sangat bahagia.

Wanita itu juga ti dak lo kek berkongsi pengal amannya yang kini berada di negara kel ahiran suami untuk mende dahkan lebih banyak mengenai budaya dan negara asal Adama.

Ikut solat Jumaat

Baru2 ini, Fila telah berkongsi mo men dimana dia mengikuti suami menu naikan solat Jumaat di masjid berdekatan rumah keluarga mereka.

Menurutnya, di Guinea, wanita akan tu rut serta solat Jumaat di masjid dan influ encer itu menga kui agak jang gal pada awalnya namun lama kelam aan berasa selesa.

Sede kah al-Quran di madrasah

Seusai solat Jumaat, Fila dan Adama telah menyam paikan sum bangan al-Quran kepada anak-anak tah fiz disana. Hal ini dikongsikannya di salu ran You Tube Mr&Mrs Camara.

Sem pat keliling madrasah lihat pembi naan

Dalam vlog mereka yang dimuat naik ke salu ran You Tube, pasangan ini telah berkongsi perjalanan membeli al-Quran baharu dan membawanya ke mad rasah sebelum diser ahkan kepada anak-anak penghafal kit ab suci itu.

Mereka juga mengambil kesem patan untuk mengel ilingi madrasah tersebut untuk mengetahui ser ba sedikit mengenai tempat yang masih dalam pembi naan.

Pastinya perkongsian yang dibuat oleh Fila mendapat perha tian pengi kutnya di media sosial kerana sentiasa memberikan ‘v1be’ posi tif ketika bersama suami.

Sudah tentu ramai yang memu ji dan gemar melihat pasangan ini memberikan contoh yang baik buat masyarakat mengenai kehid upan berpasangan dengan individu berlainan budaya, adat dan negara.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!