Connect with us

#K.DUNIA

“Dit3mui Meminum Air Lvmpur,Sela mat 3 Hari Dicar1” – Ibu Gembira Ketika Pi hak Menjumpa1nya

Published

on

“Dit3mui Meminum Air Lvmpur,Sela mat 3 Hari Dicar1” – Ibu Gembira Ketika Pi hak Menjumpa1nya

Selepas tiga hari hi lang dari rumahnya pada 3 September lalu, seorang kanak-kanak lelaki berusia 3 tahun berjaya ditemui semula dalam keadaan selamat. Keja dian mence maskan itu berlaku di kawasan luar bandar di New South Wales itu, Australia.

Sebaik sahaja didapati hil ang dari rumah, keluarganya pun mula mencari di kawasan sekitar rumah sambil diba ntu oleh rakan-rakan mereka. Namun penca rian mereka ga gal dan akh1rnya mereka pun terus mela porkan kepada pi hak berku asa.

Budak lelaki yang dikenali sebagai Aj Elfalak itu akh1rnya berjaya dike san oleh heli kopter po lis di sebuah anak sungai berhampiran rumahnya iaitu kira-kira jarak 500 meter dari rumahnya.

Ketika ditemui pasu kan penye lamat, budak 3 tahun itu dilihat melu tut di sungai dan sedang meminum air berlum pur. Kanak-kanak itu kemudiannya dipe riksa dan dibawa oleh param edik sebelum dihantar ke rumah keluarganya.

Ibunya yang bernama Kelly ja tuh peng san saat diberitahu mengenai penemuan anaknya dengan sela mat

Menurut Pasu kan Ope rasi Khas, Gerry Pyke, mereka terke jut apabila menemui budak tersebut dalam keadaan yang lebih baik dari sang kaan mereka. Menurutnya, budak tersebut ditemui dengan hanya lu ka pada kaki, gigi tan se mut dan ru am kerana lam pin pa kai bua ng dipakainya.

Superin tendan Tracy Chapman percaya, sumber air di mana kanak-kanak itu didapati bermain adalah penyebab yang memberikan peluang kepada kanak-kanak untuk te rus hi dup.

“Pa kar mengatakan jika (budak itu) memiliki ak ses ke air, dia akan dapat berta han dalam jang ka waktu la ma, daripada masa lah dehid rasi.

“Dan jelas, mang sa menjumpai air dan dengan jelas meminumnya,” katanya.

Ketika ang gota penye lamat pertama menemukan mang sa, dia melihat kanak-kanak itu melu tut di sungai.

“Ang gota kesela matan  meletakkan tangannya di bahu kanak-kanak ini dan dia berpaling ke arah kami dan tersenyum lebar.

Sumber:nangtime 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!