Connect with us

#K.SEDIH

|Video|”ada masa kerusi saya hi lang,tk tahu kenapa,saya berniaga ‘sniker’ untuk beli barang keper luan” – Makcik men0long Abang Dengan Memberi Meja Kepadanya

Published

on

|Video|”ada masa kerusi saya hi lang,tk tahu kenapa,saya berniaga ‘sniker’ untuk beli barang keper luan” – Makcik men0long Abang Dengan Memberi Meja Kepadanya

Ketika ini, semua in san sedang berju ang mencari pendapatan. Apa sahaja yang boleh menda tangkan duit asalkan ha lal dilakukan tan pa perlu memikirkan perasaan se gan atau ma lu.

Tapi, seba lik kegi gihan tersebut, pasti akan ada uj1an tersendiri untuk mengu ji betapa ta bahnya kita mene mpuhi du gaan.

Bantu lelaki berniaga tatang dulang

Menerusi satu perkongsian yang dibuat oleh seorang pengguna TikTok dikenali sebagai @kakwawaaaaa, dia telah memuat naik video seorang lelaki yang berniaga tan pa meja di tepi jalan.

Kerusi meja hi lang entah kemana

Apa yang menye bakkan adalah dia hanya mam pu memegang sahaja makanan yang dijual kerana meja dan kerusi yang sering digunakan untuk berniaga hi lang. Lelaki itu sendiri ti dak tahu mana pergi kerusi meja miliknya sama ada dibu ang ataupun dicu ri.

Jadi, pengguna TikTok berkenaan mengambil inis iatif memberinya kerusi dan meja bagi membolehkan lelaki itu berniaga tan pa perlu menjin jing jualannya.

Permu dahkanlah urusan mereka berdua

Sehu bungan dengan perkongsian tersebut, ramai yang melu ahkan ra sa terha ru dengan perto longan @kakwawaaaaa kepada lelaki tersebut.

Ramai juga yang bertanyakan lokasi lelaki itu berniaga dan ingin membeli brow nies jualannya sekali gus memberikan ban tuan untuk membolehkan dia berniaga dengan lebih sel esa.

Akhir kata,kita perlu tol0ng orang yang berada dalam kesu sahan dengan cara menyediakan barang atau membeli barang terha dapnya.

VIDEO

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!