Connect with us

Agama

Inilah Dia Gambar Paling Cantik,Suasana Solat Jumaat Di Wilayah Asia Tengah Dulu

Published

on

Inilah Dia Gambar Paling Cantik,Suasana Solat Jumaat Di Wilayah Asia Tengah Dulu

Masya Allah, Sekeping Gambar Suasana Solat Jumaat Oleh Jurukamera British Dahulu Ketika Era 1830-an | Sekeping gambar lama yang ditangkap jurukamera British dulu sewaktu era 1830-an. Di salah satu wilayah di Afghanistan, Satu himpunan untuk solat Jumaat diadakan di kawasan lapang yg dihadiri lebih kurang 150,000 penduduk Muslim seluruh wilayah Asia Tengah. Jumlah mungkin lebih dari itu.

Menurut laporan dari jurukamera dan pasukan ekspedisi, mereka menangis sangat terharu melihat pemandangan ini yg pertama kali dilihat mereka. Seluas mata memandang para lelaki Muslim dari kalangan pelbagai etnik bangsa berbeza mampu bersatu beribadat menyembah Yang Maha Esa. “Such a beauty elegant scenery, pure masjestic!” ucap salah seorang krew penjelajah tersebut.

Gambar ini lah yg membuatkan Gerakan Z10n1sme Dunia mahu sangat-sangat menghu ru h4rakan Afganistan beratus tahun dulu sehingga sekarang. Mereka Dip3cahkan dengan pelbagai mazhab supaya sibuk berg4duh sesama sendiri. Mereka y4hvdi Z!onis dan K4f1run mempergunakan British, Soviet, India, Pakistan, Amerika, Iran, Saudi dan CIS untuk hu ru h4rakan Afganistan. Supaya tidak akan ada lagi kesatuan Muslim yang kuat disana. Bayangkan betapa ehemnya mereka.

Solat Jumaat yang dijemaahkan 150,000 lelaki Muslim. Tidak pernah berlaku lagi pada zaman sekarang kecuali di Makkah al Mukaramah. Mal4ngnya sekarang Afganistan bukan sahaja r0sak dgn p3rang saudara yang tak berkesudahan, malah menjadi pusat tanaman daun p0pi d4dah h3roin terbesar didunia. Sampai begitu k3ji sekali gerakan halus mu suh-mu suh Islam. Kita masih leka dn bergasak sesama seaqidah sdgkan puak al kaf!run mendabik dada bertepuk tangan.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya.Terima kasih.

Sumber:nasihatustaz.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!