Connect with us

#MOTIVASI/TAULADAN

“Walaupun saya buat kek ni tk berapa,namun hati saya sangat menghargai peng0rba nan mereka untuk kita semua” – Ada Pelanggan Minta Buat Kek Untuk Fr0ntl1ner,Saya ba talkan kerana ;sentu han terakhir’ Tk Baik

Published

on

“Walaupun saya buat kek ni tk berapa,namun hati saya sangat menghargai peng0rba nan mereka untuk kita semua” – Ada Pelanggan Minta Buat Kek Untuk Fr0ntl1ner,Saya ba talkan kerana ;sentu han terakhir’ Tk Baik

Semestinya kece wa apa yang berlaku ti dak seperti mana yang diran cang.

Begitulah lua han seorang wanita apabila wajah seorang petu gas kesi hatan (fr0ntl1ner) yang dilukisnya di atas kek tidak mene pati citarasanya.

“Sebelum ba kar elok je keja diannya, dah lepas ba kar te ruk bebenar” lu ahnya menerusi satu perkongsian video di aplikasi TikTok.

Menerusi ruangan ko men, rata2 netizen masih menga kui sememangnya terdapat peru bahan pada kek berke naan selepas diba kar tetapi masih kelihatan cantik.

Wanita berkenaan, Basirah Mat Husain berkata, kek yang memaparkan wajah dan tulisan fr0ntl1ner itu dibuatnya selepas menerima tem pahan daripada seorang pelang gan.

“Sebenarnya ada orang order kek tema fr0ntl1ner. Bukan pertama kali saya ba kar kek dengan wajah fr0ntl1ner, ini kali kelima sejak pan demik Cov19.

“Sebelum ini okay, cuma hari tu tk menjadi seperti yang saya nak. Face sh1eld nampak menge cut, mata sepet sebelah, tulisan ‘fr0ntl1ner’ pun dah la ri sikit,” katanya pembuat kek itu.

Dia yang lebih dike nali sebagai Eyrah berkata, kek marble berperisa red velvet itu ditempah untuk dijadikan hadiah buat fr0ntl1ner.

kek frontliner 3

Menurut wani ta berusia 31 tahun itu,dia diminta untuk menye rahkan kek tersebut kepada seorang petu gas kesi hatan di Pu sat Pembe rian Vak sin (PPV) Nenasi Pantai, dekat Pekan, Pahang.

“Bila tk jadi, saya terpak sa can cel order customer sebab tkkn nak beri yang tk okay pada pi hak ketiga. Tk sampai ha ti sebab saya tengok tk cantik.

“Kek tu dibuat untuk menghar gai fr0ntl1ner, jadi kenalah bagi yang elok. Amanah orang kita kena pegang dengan baik, apa tah lagi meli batkan penghargaan,” ujarnya yang berasal dari Pekan.

Kata Eyrah, dia terpak sa memulangkan semula baya ran yang telah dibuat oleh pelanggan berkenaan kerana perlu juga menyiapkan banyak tem pahan lain yang diterimanya.

“Semalam saya ada banyak order untuk disiapkan. Jadi tk sempat nak buat yang baru, dan saya kasi refvnd. Alhamdulillah custo mer faham.

“Kek tu saya tk bu ang, memba zir nanti. Saya dan suami bersama anak-anak yang makan sampai ha bis,” katanya.

harga1 fr0ntl1ner kita kerana merekalah yang giat berusaha untuk kebaikan masa akan datang.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!