Connect with us

#MOTIVASI/TAULADAN

“Kami Panggil Ar wah Push1ng Sebab Tk Dapat Sebut huruf S” – Har gai Kawan Selagi Ada,Ini Akan Menjadi Buah Kenangan Di Kotak Kepa la Bila Seseorang Dari Kita Dah Tkde

Published

on

“Kami Panggil Ar wah Push1ng Sebab Tk Dapat Sebut huruf S” – Har gai Kawan Selagi Ada,Ini Akan Menjadi Buah Kenangan Di Ko tak Kepa la Bila Seseorang Dari Kita Dah Tkde

Sepanjang membesar, banyak kenangan suka du ka dilalui bersama sehinggalah sa lah seorang daripada mereka mening gal du nia aki bat de mam pa nas pada tahun 2019.

Cerita lima sekawan ini yang dikongsi dalam satu bing kisan video menerusi TikTok ternya ta mencu ri perha tian netizen.

Dia berkongsi gambar lama memaparkan mereka berlima sebelum berkongsi wajah sahabatnya, Nazri atau Push1ng yang sudah per gi mening galkan dunia ini.

“Kami semua m3mber satu kampung, satu seko lah. Umur lebih ku rang sama, antara kami semua ada yang sama umur, ada yang beza setahun.

“Sa lah seorang rakan saya, Nazri atau lebih dikenali sebagai Push1ng mening gal du nia pada tahun 2019. Dulu kami ge larkan dia Push1ng se bab dia tk boleh sebut huruf S.

“Sekarang masing2 dah ja rang jumpa. Ada yang dah kahwin dan menetap di tempat lain. Bila cuti balik kampung je boleh jumpa,” ujarnya yang menetap di Kuala Lumpur.

Mesra disapa Ferth, dia menga kui terlalu banyak kenan gan yang teru kir di antara mereka berlima sepanjang membesar bersama.

Ma lah katanya, jauh di sud ut ha ti dia se bak apabila menge nangkan pelbagai peristiwa yang dilalui bersama yang mana ia kini tersimpan dalam kotak ingatan sahaja.

“Memamg se dih. Ti pulah kalau kata tak se dih. Masa dulu2, za man baru habis seko lah dan baru dapat mo tor, memang seronok kami berkon voi.

“Jumpa sama2 untuk mele pak. Masa tu tak fikir mengenai komit men apa2. Sekarang, setiap kali balik kampung, mesti akan terim bas kenan gan la ma.

“Kawan2 pun tahu video kami semua vi ral di TikTok. Mereka semua terke jut, mas1ng2 teringat ki sah lama. InsyaAllah kami ada plan untuk jumpa, biasanya memang akan jumpa kalau ada di kampung,” ujarnya lagi.

Menu rut Ferth, dia juga tk menyang ka video ringkas yang dikongsi dihu jani dengan pelbagai ko men netizen termasuklah yang mengi rimkan d0a buat ar wah sahabatnya.

“Saya baru saja kongsi video itu di TikTok pada Sabtu lepas. Memang terke jut tiba2 ramai orang ko men. Ada yang kongsi ki sah mengenai kawan mereka.

“Ada juga yang berasa kehi langan sahabat seperti saya. Di kesem patan ini saya cuma nak pesan, harg ailah kawan2 semasa mereka masih ada.

“Bila dah tk ada baru kita akan rasa kehi langan. Kadang kawan ann0ying sebab su ka us ik kita, tapi itu semua akan jadi kenan gan,” ujarnya lagi.

Salam Tak ziah untuk ar wah Nazri,kenangan tk akan pernah pvnah di kotak pemikiran.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!