Connect with us

#SEMASA

“Bila jiran tanya tentang perkem bangan ibu,ayah menan gis ter3sak-3sak” – Ibu Sempat ‘Videocall’ Sebelum Diti durkan,Semoga Semuanya Baik2 Saja

Published

on

“Bila jiran tanya tentang perkem bangan ibu,ayah menan gis ter3sak-3sak” – Ibu Sempat ‘Videocall’ Sebelum Diti durkan,Semoga Semuanya Baik2 Saja

3 tahun se ring ditemani isteri di sisi lebih-lebih lagi selepas ditim pa kema langan jalan raya, hidup seorang warga emas bagaikan ‘kosng’ selepas insan kesayangannya itu kini terpak sa dimasukkan ke hos pital kerana dijang kiti Cov19.

Videonya yang ti dak dapat mena han tan gis selepas mendapat perkhabaran bahawa isterinya terpak sa diti durkan, benar-benar menyen tuh hati netizen.

Sehingga kini, video yang dimuat naik di aplikasi TikTok itu meraih melebihi 214,000 jumlah tontonan.

Berkongsi cerita dengan mStar, Nurul Ain Azhar yang memuat naik video tersebut berkata, bapanya seolah-olah kehilangan tempat bergantung sejak ibunya dimasukkan ke hospital lebih seminggu yang lalu.

Menerusi ‘cerita’ wanita berusia 21 tahun ini, ibunya disa hkan posi tif Cov19 selepas menga lami de mam selama lapan hari.

“Selepas ibu saya mendapatkan sun tikan vak sin lebih seminggu lalu, dia rasa tk sedap badan pada sebelah petangnya dan l3nguh2 tangan. Pada malam hari yang sama dia terus de mam.

“Ibu saya fikir demam biasa sebab ke san sampingan sun tikan vak sin sebab ramai yang ada simpt0m macam tu. Kami adik beradik ada menyuruh ibu pergi kli nik, tapi ibu menlak sebab dia rasa de mam biasa saja.

“Nk dijadikan cerita, hari kelapan ibu demam, malam tu dia se sak na fas. Kami ‘hubvngi’ ambu lans tapi mereka maklumkan agak lam bat tiba sebab ada beberapa k3s kena bawa ke hos pital.

“Dan akh1rnya abang saya yang bawa ibu ke hos pital sebab kami dah bim bang ta kut apa-apa berlaku. Esoknya, dok tor sahkan uj1an sarin gan Cov19 ibu posi tif,” ujarnya yang berasal dari Kampung Bakar Batu, Johor Bahru.

Abang Tvrut Terkena ‘T3mpias’

Nurul Ain berkata, suslan kepu tusan tersebut, mereka sekeluarga terpak sa dikua rantin dan perlu menjalani uj1an sarin gan di mana suaminya tu rut di sahkan posi tif Cov19.

“Banyak uj1an yang datang dalam satu masa. Ibu dah dimasukkan ke hos pital, sayalah yang ambil tanggvngja wab menjaga abah ketika ini memandangkan adik beradik lain tinggal berjau han.

“Hati saya ‘se sak’ apabila memikirkan banyak perkara… mana ti daknya, ibu sedang dira wat di hos pital, suami terpak sa kua rantin bera singan di rumah kami manakala saya di rumah abah untuk menjaganya.

“Sepanjang saya di sini menjaga abah, saya ibarat ‘ibu’ juga, kena sediakan makanan dan keperl uan abah sebab dia kini berkerusi roda. Baru saya faham macam mana pengor banan dan tanggvngjwab ibu apabila berada di ‘tempatnya’ kini,” ujar ibu kepada seorang cahaya mata ini.

P3ng0rbanan Nurul Ain

Nurul Ain yang juga anak bongsu daripada lima adik beradik berkata, kini uj1an yang menim pa dirasakan makin berganda apabila baru menerima perkha baran yang ibunya terpak sa diti durkan kerana keadaan kesi hatannya semakin mero sot.

“Saya rasa be rat sangat apa yang dilalui ketika ini lebih2 lagi melihat keadaan abah yang tk boleh ta han tan gis setiap kali tering atkan ibu.

“Mula-mula abah masih okay sebab selalu dapat berhubung terus dengan ibu melalui WhatsApp untuk bertanya khabar. Tapi keadaan ibu makin mero sot apabila dia dah tk la rat nak taip mesej atau bercakap.

“Dua hari lalu pula kami dapat khabar dari dok tor bahawa ibu terpak sa ditid urkan kerana parv2nya le mah. Ada penda rahan sikit dengan jang kitan ku man. Sejak dapat khabar tu, abah kerap sangat menan gis lebih-lebih lagi bila saudara mara tanya khabar ibu.

“Abah ni orangnya su sah nak mengalirkan air mata, tapi sekarang nampak dia tk boleh hadapi bila ibu tiada di sisi,” ujarnya yang menjalankan perniagaan secara dalam talian (online).

Akh1r kata dari mereka…

Nurul Ain berkata, dia dan keluarga pada mulanya be rat ha ti untuk memberi persetujuan agar ibunya diti durkan namun akhirnya pas rah dan mengha rapkan agar pasu kan peru batan dapat melakukan yang terbaik.

“Dalam WhatsApp, ibu beritahu dia dah tk tahn kerana terpak sa bergan tung kepada ok sigen. Dia kata dia dah tk kua t. Dalam kebe ratan, kami pas rah dan hanya berfikir yang baik-baik.

“Sedih sangat rasanya ketika kami sekeluarga diberi kesempatan berhu bung menerusi panggilan video sebelum ibu diti durkan.

“Saya tk sangka ramai sangat yang mendo akan ibu dan abah juga selepas video yang saya upload di TikTok vi ral. Saya m0hon kepada semua, d0akanlah ibu saya moga cepat se dar dan si hat seperti biasa,” katanya mengakhiri bicara.

Semoga ibu Nurul diberi kekvatan oleh Allah,ti dak lu pa juga dengan pakcik,ku atkan seman gat,pasti ibu sem   buh,Insyallah.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!