Connect with us

#SEMASA

“Mem0ri dia hi lang 50%,dan dia mengh1dap ba.rah 0tak” – Ahli Kumpulan Nuradee S3dar Pabila Lebih 1Bulan K0ma

Published

on

“Mem0ri dia hi lang 50%,dan dia mengh1dap ba.rah 0tak” – Ahli Kumpulan Nuradee S3dar Pabila Lebih 1Bulan K0ma

Selepas lebih sebulan berada dalam keadaan ko ma, penyanyi Singapura Mohd Noor Abdullah dari kumpulan Nuradee kini sudah se darkan di ri pada Rabu.

“Nur (Mohd Noor) dah sedar, dia nak minta disc harge, dok tor izinkan tapi be rat nak izinkan kerana dah dua bulan di hos pital.

“Dok tor menge sahkan Nur ada tu mor di 0tak. Sebelah tangan crip ple kena banyak tera pi… memo ri Nur 50 peratus hi lang.

“Tkde da ya dan upa ya hanya berse rah. Terima kasih pada yang mend0akan dan yang menyum bang. Mudah-mudahan rin gan be ban kami untuk memba yar bil2 hos pital,” tulisnya.

Sementara itu, menerusi lap0ran Beri ta Harian Singapura, abangnya yang juga ahli kumpulan Nuradee, Mohd Rashid Abdullah atau Adee, 54, memberitahu adiknya re bah secara t1ba2 selepas makan malam di rumah mereka di Gelang Patah, Johor Bahru pada awal Ogos lalu.

Nuradee

Bagi yang ingin memban tu boleh hubun gi Facebook Nuradee

Mohd Noor pada mulanya dimasukkan ke hos pital swas ta Gleneagles Hos pital Medini Johor dan dira wat di U nit Ja gaan Ra pi selama dua minggu.

Memandangkan bil hos pital agak tinggi, kata Adee, dia terpa ksa mengambil kepu tusan untuk membawa adiknya pulang ke Singapura bagi mendapatkan rawa tan lanjut.

Mohd Noor dimasukkan ke Hos pital Besar Sengkang sejak dua minggu lalu sementara Adee menja lani kuaran tin selama dua minggu.

“Sebenarnya sudah hampir dua tahun kami tk balik Singapura kerana uruskan kerja di sana.

“Isteri dan dua anak Noor memang ada di Singapura. Noor pernah beritahu dia begitu rin du dengan anak-anak dan isteri. Tetapi keadaannya biasa-biasa sahaja sebelum re bah.

“Cuma se jak tahun lalu, dia dis ahkan menghi dap ken cing manis, tetapi keadaannya terka wal,” kata Adee.

Dua orang anaknya kini bela jar di pu sat penga jian ting gi sementaranya isterinya bertu gas di sebuah hos pital.

Tambah Adee, adiknya yang sebelum ini memerlukan ala.t ban tuan ok sigen, kini boleh berna fas sendiri.

Kumpulan Nuradee diang gotai oleh adik-beradik ini popular dengan lagu Coro na Hampir Mera gut Semuanya sehingga dijadikan run ut bunyi doku mentari lapan episod Tra gedi Coro.na di Astro Awani.

Sepanjang berada di Malaysia, mereka melaksanakan ama nah sebagai duta kumpulan soko ngan pengh idap demen sia dalam kalangan masyarakat Melayu, The Chapal Malay Dementia Community.

Nuradee juga mencipta lagu tema mereka dan terli bat dalam beberapa pro jek.

Kumpulan yang popular dengan lagu Gurindam Pu.saka, Diam dan Kata dan Makna itu mengusahakan minyak wangi Osem dan makanan beku serta ringan yang dipanggil Cemel-Cemel.

Semoga beliau cepat sem buh dan boleh buat aktiviti seperti biasa.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!