Connect with us

#SEMASA

“saya b3rge.lut ssk nfas selama 5jam sambil baby mer0nta dalam pe rut,lagi pula saya posi tif cov19” – Wanita Yang Ham1l 7bulan Posi tif cov19 Walau Swbt3st Tunjuk Kepvtusan Neg3tif

Published

on

“saya b3rge.lut ssk nfas selama 5jam sambil baby mer0nta dalam pe rut,lagi pula saya posi tif cov19” – Wanita Yang Ham1l 7bulan Posi tif cov19 Walau Swbt3st Tunjuk Kepvtusan Neg3tif

Wanita ini ketika mengimbas ki sah dia dijang kiti Cov19 ketika sedang ha mil tujuh bulan pada penghujung Mac lalu.

Menurut Noor Hasyida Abdul Halim, 36, pengalaman itu cukup memberi ke san buatnya, namun dia bersyu kur apabila diberi kesem buhan dan dapat kembali menjalani kehi dupan nor mal.

“Saya kena Cov19 ketika ha mil tujuh bulan, berjang kit dengan suami saya yang bekerja di sebuah ki lang. Masa tu suami saya dah dibawa ke tempat kua rantin.

“Saya pula menga lami hi lang deria rasa dan de ria bav, tapi dua kali swb.t3st menunjukkan saya nega tif Cov19.

syida2

“Swb .t3st kali ketiga baru saya dapat tahu pos itif Covid- 19. Saya masih ingat pada satu malam, saya se sak na fas bermula 1 pagi sehingga ke jam 6 pagi.

“Memang strug gle. Baby dalam pe rut macam memberon tak sebab tk dapat ok sigen. Sekejap saya baring, sekejap meni arap,” dia bercerita kepada kepada mStar.

Mesra disapa Syida, dia kemudiannya dimasukkan ke Hos pital Kepala Batas, Pulau Pinang dan terpak sa menjalani rawa tan selama lima hari.

Im bas wanita itu lagi, tia da apa yang dapat difikirkan ketika itu selain so al kesela matan dan nya wa dia serta bayi dalam kandun gannya.

“Saya ta kut kerana dapat tahu kena Cov19 ketika sedang ha mil. Rasa macam dah tk ada hara pan. Perasaan ketika itu memang ta kut.

“Saya terfikir, boleh ke baby dalam pe rut survi.ve? Saya juga fikir adakah saya dan baby akan sela mat? Memang menan gis sebab ri sau pada waktu itu. Sampai hi lang selera makan,” ujarnya lagi.

Namun kata Syida, dia beryu kur apabila dibenarkan discj dan dapat kembali di rumah untuk bersama dengan keluarga.

Ujarnya, pengalaman singkat tapi mena kutkan itu diang gap sebagai peluang kedua untuknya menjalani kehi dupan dan berha rap ia tk berulang pada masa akan datang.

“Rasa macam Allah bagi peluang kedua untuk hi dup. Saya ingat lagi ketika se sak na fas, saya fikir dah sampai masa untuk saya pergi.

“Tapi Allah bagi pelu ang. Selepas discj, saya masih lagi se sak na fas, tapi ia boleh dika wal dan tk terlam pau te ruk,” ujarnya yang menetap di Teluk Kumbar, Pulau Pinang.

Menu rut suri rumah yang sedang dalam proses untuk berge lar usa hawan produk kecantikan itu, dia bersyukur apabila bayi perempuan yang dila hirkannya pada 11 Jun lalu tid ak menga lami sebarang kompl ikasi kesi hatan

syida3.

Tambah Syida, anak keduanya itu kini sudah berusia tiga bulan dengan be rat sekitar enam kilogram.

Kisah Syida mendapat perha tian selepas dia berkongsi menge nai pengalamannya menerusi direct mesage (DM) di Instagram rasmi mStar.

Dia kemudiannya ditemubual pada Rabu untuk berkongsi ki sahnya, di samping memberi perin gatan kepada individu di luar sana agar terus menjaga diri dalam era pande mik ini.

“Pesanan saya, kalau tia da ha.l mus tahak, tk perlu keluar. Jaga diri dan jaga makan juga. Banyakkan berd0a kepada Allah agar dija uhkan daripada penya kit,” ujarnya yang tu rut mempunyai empat orang anak ti ri.

Semoga sentiasa si hat jalani kehi dupan seperti biasa.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!