Connect with us

#K.SEDIH

“inilah kali terakhir ibu suap saya,lepasni dah tkde dah” – Ba.kal Pengantin Se.bak Dengan Peng0rbanan Ibu Ketika Di Majlis Tunang Anak

Published

on

“inilah kali terakhir ibu suap saya,lepasni dah tkde dah” – Ba.kal Pengantin Se.bak Dengan Peng0rbanan Ibu Ketika Di Majlis Tunang Anak

“Baru sahaja suap nasi dah menan gis,” itulah kata-kata seorang ibu apabila melihat anak perempuannya menan gis apabila disuap dengan makanan.

Video yang dimuat naik sendiri oleh anaknya itu menunjukkan bagaimana dia tk dapat mena han se bak apabila ibunya sang gup menyuapkan makanan ketika dia sedang memakai inai menjelang hari pernika hannya.

Aziliwani binti Abd Rahman, 30, berkata, dia sememangnya tk dapat mena han air mata apabila ibunya menyuapkan nasi ke mu lutnya sehari sebelum majlis perkahwinannya yang diadakan di kampungnya di Kelantan.

Ibunya, Zakira Aliya, 48, menawarkan diri untuk menyuap nasi kepada anak sulungnya itu sebelum dia berge lar sebagai seorang isteri pada 10 September lalu.

“Waktu tu semua tengah makan malam tapi saya je belum sebab pakai inai. Memang tk sempat nk makan dari petang, jadi mak tawarkan diri nak suapkan nasi sebab kesian tengok saya berla par.

IMG_8461

“Waktu ibu nak suap tu dia cakap saya ni dah nak jadi isteri orang dan akan ting galkan dia. Kata2 itu yang buat hati saya rasa sangat terse.ntuh.

“Bila tengok semua menan gis, ibu cakaplah ‘baru suap nasi dah menan gis, tk boleh nak suaplah kalau macam ni.

“Itulah yang ibu asyik ulang cakap. Sebenarnya dia tk bagi adik saya rakam video tetapi akh1rnya, ibu pun tu rut sama menan gis.

“Saya memang manja dan rapat dengan ibu dari dulu lagi, sebab saya anak sulung. Suami gelak je bila tengok video tu dan berjanji dia akan jaga saya 3lok2 macam mana ibu jaga saya,” katanya yang bekerja sebagai seorang jurujual pasaraya di Wangsa Maju, Kuala Lumpur.

Menu rut anak jati Kelantan ini, ibunya merupakan seorang yang garang tetapi su kar untuk menunjukkan kemara hannya pada orang lain.

Tetapi Azie terhi bur melihat gelagat ibunya apabila diusik oleh mereka lapan beradik.

IMG_8465

“Ibu ni pula seorang yang garang tapi dalam masa sama spor.ting dan penyayang. Dia tk pernah band ingkan anak-anaknya, teg as pun bertempat tapi su sah nak tengok dia ma rah.

“Dia sentiasa te nang je layan kerenah anak, saya selalu suka menya kat ibu sehingga ma rah. Kami adik beradik terhibur melihat reaksi ibu apabila diu.sik, sebab kalau tengah ma rah pun nampak macam tengah ketawa.

“Perkara yang paling akan dirin dui ialah masa kan, bebe lan dan tela tah ibu. Pengor banan ibu melah irkan dan membesarkan kami memang tk dapat saya lu pakan.

“Saya dah berjanji dengan ibu untuk selalu beri yang terbaik untuk dia,” ujarnya.

Azie turut berharap agar mereka yang masih mempunyai ibu bapa untuk menghargai mereka.

Dia juga berpesan untuk merakam segala det ik indah bersama ibu bapa supaya ia dapat dijadikan sebagai kenan gan apabila mereka sudah tia da.

“Saya harap yang mana masih ada ibu dan ayah hargailah masa bersama mereka kerana kasih sayang mereka tiada nilai tan dingnya.

“Saya selalu pesan dekat ibu yang selagi saya dan adik beradik masih ada, selagi itulah kami akan selalu bahagiakan dia.

“Kalau boleh rakamlah det1k penting bersama mereka sebab itulah kenangan terindah dalam hidup dan la yanlah ibu bapa kita sebaik mungkin,” katanya.

Semoga p3bvatan ibu terha.dap kita akan diingat sampai penghvjng nya.wa.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!