Connect with us

#KEMALANGAN

“ayah tk jaga kamu sebaiknya,tetap di syvrga anakku” – Kanak2 Umur 1 Tahun L3mas,Ayah Tk Dapat Berkata Apa2

Published

on

“ayah tk jaga kamu sebaiknya,tetap di syvrga anakku” – Kanak2 Umur 1 Tahun L3mas,Ayah Tk Dapat Berkata Apa2

Seorang kanak2 Ielaki berusia setahun yang hiIang ketika dibawa bapanya ke sebuah Iadang kelapa sawit di Felda Jengka 4 semalam ditemui Iemas di Sungai Jemp0l di sini hari ini.

Difahamkan sebeIum keja.dian, mngsa, Muhammad Abdullah Saiful Bahari bersama kakak dan abangnya yang berusia lapan dan enam tahun berada di dalam kereta sebeIum mngsa hi.Iang tnpa dise.dari.

Ketua Ba.Iai Bom.ba Jen.gka, Raja Mohd Arif Raja Shamsuddin berkata, myat mngsa dite.mukan kira-kira jam 10.37 pagi hari ini oleh pasu.kan menca.ri dan menye.Iamat.

“Myat mngsa yang dalam keadaan tenggeIam ditemui tersngkut pada re.ba kira-kira satu kiIometer dari lokasi mngsa dipercayai terjtuh.

“Myat yang dalam keadaan sempurna dan baik itu telah dibawa na1k dan diserahkan kepa.da pi.hak po.Iis sebeIum dibawa ke hspital,”katanya di sini, hari ini.

Menu.rut Raja Mohd Arif 0perasi menca.ri dan menye.Iamat mngsa dimulakan petang semalam meli.batkan bom.ba, po.Iis, Jabatan Suka.relawan Malaysia (ReIa) dan penduduk kampung sebeIum ditan.gguhkan serta disa.mbung semula hari ini.

Sementara itu Ke.tua Po.Iis Daerah Maran, Deputi Superin.tendan Norzamri Abd. Rahman berkata, berdasarkan si.asatan awal, ayah mngsa menye.dari kehi.Iangan mngsa pada jam 1 petang apabila mngsa tkde di dalam kereta.

Katanya, kakak dan abang mngsa yang berada di dalam kereta tk menye.dari mngsa keIuar dari kereta dan semasa keja.dian pintu kereta berkenaan terbu.ka.

“Ayah mngsa bersama anaknya telah menca.ri mngsa di kawasan sekitar dan menemui kesan ta.pak kakl kanak2 di tepi sungai berhampiran tempat tersebut.

“Ayah mngsa yang menges.yaki mngsa terjtuh ke dalam sungai kemudiannya telah meminta bntuan orang kampung untuk menca.ri mngsa,”ujarnya.

Untuk dapat beri.ta semasa sila follow page SumberMaklumat Kami ya,terima kasih.

Sumber:kosmoonline

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!