Connect with us

#SEMASA

|Video|”Makcik dekanal oleh ramai Peker.ja di Maeps” – Makcik Pet1r Posi.tif Cov19,Sempat Buat Show Di Maeps

Published

on

|Video|”Makcik dekanal oleh ramai Peker.ja di Maeps” – Makcik Pet1r Posi.tif Cov19,Sempat Buat Show Di Maeps

Ke.letah wanita yang dikenali sebagai Makcik Pe.tir ini sering mencu.ri perha.tian netizen di aplikasi TikTok.

Malah, ki.sah Khatijah Mohamad, 56, dengan anak lelakinya, Muhammad Fareezuan, 26, pernah mendapat liputan mStar pada 28 Mei lalu.

Di sebalik gelak tawa dan keceriaan yang disajikan kepada lebih 340,000 pengikut di TikTok, dua beranak itu turut berdepan episod du.ka apabila dis.ahkan pos.itif Cov19 baru-baru ini.

Menu.rut anaknya yang senang disapa Fareez, dia dan ibunya turut dimasukkan ke Pu.sat Kua.rantin dan Rawa.tan Cov19.

“Saya dengan mak dimasukkan ke Maeps pada hari sama. Kakak saya juga posi.tif Cov19 tapi dia menjalani kua.rantin di rumah kerana tk menga.lami simp.tom be.rat.

“Mak yang dapat (Cov19) dulu. Mak menga.lami de.mam dan ba.tuk berda.rah. Kami jalani uj1an sarin.gan dan turut posi.tif. Ayah pula nega.tif dan menjalani kua.rantin bersendirian di sebuah lagi rumah kami.

“Masa mula-mula tahu, mak menan.gis tapi saya kata ‘tk apa’. Kami tk sa.lahkan sesiapa. Mak dijang.kiti ketika dia keluar membeli barang. Mak saya d0wn, jadi kami adik-beradik cuba bagi semangat.

“Mak juga ri.sau kena berja.uhan dengan keluarga. Mujurlah kami dapat hall bersebe.lahan di Maeps. Jadi saya boleh jumpa mak setiap hari,” ujarnya kepada mStar.

Bercerita lanjut, Fareez mende.dahkan ibunya sudah dibenarkan discj pada Jumaat (17 September) manakala dia masih menjalani kua.rantin di Maeps.

Menurut Fareez, dia tu.rut menga.lami masa.lah berkai.tan ha.ti dan berharap dapat sem.buh seperti sedia kala serta kembali menjalani kehidupan seperti biasa.

“Kami sekeluarga sudah lengkap menerima vak.sin. Cuma dok.tor kata kami kena vari.an Del.ta. Sebab tu ke.sannya agak ku.at.

“Tapi Alhamdulillah mak dah dapat balik. Saya pula dimaklumkan oleh dok.tor mengalami ma.salah berkai.tan ha.ti. Ha.rapnya saya dapat sem.buh secepat mungkin,” ujarnya lagi.

Dalam pada itu kata Fareez, dia eng.gan berfikiran nega.tif dan menerima segala ketentuan dengan ha.ti terbuka.

Malah katanya, dia terharu apabila ramai netizen tk putvs2 mengirimkan d0a buat dia dan ibunya.

“Saya ada buat video dan kongsi di TikTok mengenai kami kena Cov19. Dalam masa lima jam dah satu juta tontonan. Alhamdulillah, ribuan orang ko.men d0akan kami.

“Di Maeps, dok.tor dan nur.se pun kenal kami. Saya juga sempat buat persembahan nyanyian di Maeps atas permintaan mereka semua.

“Ia sedikit sebanyak membuatkan saya gembira, saya tk mahu sedih2. Terima kasih sangat-sangat kepada sesiapa yang d0akan kami sekeluarga, saya sangat terha.ru.

“Kepada mereka di luar sana, saya nak pesan bahawa Cov19 memang ada dalam komuniti kita. Boleh nak keluar berjumpa kawan-kawan, tapi patu.hi prose.dur ope.rasi stand.ard (SOP). Kena sentiasa ‘awar3’i,” ujarnya lagi.

Ibu Fareez meraih perha.tian ramai atas sebab kele.tah serta tutur katanya yang bersahaja dan kadang-kala ‘la.ser’ sehingga diberi gela.ran Makcik Petir.

Malah, video keletah dua bera.nak itu sering meraih ratusan ribu tontonan sehingga mereka berjaya mengumpul pemi.nat tersendiri.

Jangan lepaskan peluang untuk berita2 selanjutnya,terima kasih.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!