Connect with us

#K.SEDIH

“Sayang tunggu saya di syvrga ye,saya akan truskan khidupn walau kau tkde di sisi” – Tak Sampai 2buln kenal erti ‘kebahagiaan’,suami ‘menutupmata’ ak1bt cov19

Published

on

“Sayang tunggu saya di syvrga ye,saya akan truskan khidupn walau kau tkde di sisi” – Tak Sampai 2buln kenal erti ‘kebahagiaan’,suami ‘menutupmata’ ak1bt cov19

Masih dalam kehan.gatan cinta dan fasa bulan madu, seorang wanita terpksa menerima haki.kat suami yang baru dikahwini selama 47 hari mninggaI dunia aklbat dijngkiti C0V19.

Lebih memi.Iukan, Munirah Mamat, 37, dari Kampung Ba.tu Ha.mpar, Manir di sini smpat meIayari kebahagiaan berumahtangga hanya lima hari sebeIum suaminya terpksa puIang ke Johor atas urusan kerja.

Cerita Munirah, dia berkahwin dengan Safri Muhamad, 50, yang berasal dari UIu Tlram, Johor pada 29 Julai lalu di Pejabat Agama Daerah Kuala Terengganu seIepas berkenalan selama 15 tahun.

“SeIepas lima hari berkahwin, saya dan suami tinggal beras1ngan kerana arwh bekerja di Johor.

“Hanya panggilan video jadi p3nghubung sepanjang temp0h kami berj4uhan,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian pada Jumaat.

Dia yang bekerja sebagai pembantu jualan di sebuah pasar raya di sini berkata, arwh kemudian menga.du de.mam berpanjangan bermula 3 September sebeIum disahkan posltif C0VlD-19.

Ketika itu, katanya, Safri yang mempunyai penyaklt 4sma sudah menerima vksin namun tldak smpat meIengkapkan d0s kedua berikutan d3mam.

“Ketika kami berhubung melalui panggilan video, arwh pandang saya sambil tersenyum tapi jelas dia nampak Ietih.

“Saya blmbang melihat keadaan dia tapi hanya mampu berd0a,” katanya.
Wanita itu memberitahu, suaminya kemudian dihantar ke Hspital Sultan Ismail (HSI) pada jam 6.30 petang, 12 September seIepas kes1hatan mer0sot dan dia turut ke Johor bagi mem4ntau perkembangan Safri.

Kata Munirah, keblmbangannya bertambah apabila dktor hubungi untuk meminta kebenaran menldurkan Safri, sejam s3Iepas dimasukkan ke HSI kerana kdar 0ksigen dalam b4dan suaminya menvrun.

“Waktu itu, saya sudah pasrah dan menyerahkan sepenuhnya kepada ALLAH SWT. Pada 14 September iaitu seIepas 36 jam ditldurkan, pihak h0spital hubungi saya dan beritahu suami m3ninggaI dunia pada jam 7.15 pagi,” katanya.

J3nazah arwh seIamat dikebvmikan di tanah perkburan Taman M0unt Austin kira-kira jam 1 tengah hari.

Jelas Munirah, dia redha dengan t4kdlr bahawa jdoh mereka hanya selama 47 hari dan menylfatkan arwh suaminya seorang yang bertangu.ngjawab serta penyayang.

“Arwh suami sebenarnya sudah mer4ncang untuk berhentl kerja di Johor dan pulang ke Terengganu t1nggaI bersama saya namun apakan da.ya, lmpian kami tldak tercapai kerana ALLAH SWT lebih sayangkan dia,” katanya.

Jangan lupa untuk follow page SumberMaklumat untuk info2 sebegini,terima kasih.

Sumber:SH

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!