Connect with us

#K.SEDIH

|Video|”selamat hari ulang tahun sayang,semoga kita kekal ke syvrga” -dengar khabar Ada rakan seker.ja mening gal aki.bat cov19,Sambut hari lahir dengan ada ‘bubblewrap’

Published

on

|Video|”selamat hari ulang tahun sayang,semoga kita kekal ke syvrga” -dengar khabar Ada rakan seker.ja mening gal aki.bat cov19,Sambut hari lahir dengan ada ‘bubblewrap’

Hari ulang tahun kela.hiran dan perkahwinan yang jatuh pada 9 September lalu pastinya meningg.alkan kenangan yang tk dpt dilupakan oleh Nur Aisyah Mazalan seu.mur hi.dup.

Tk seperti tahun-tahun sebelumnya yang mana dia dapat meraikan hari istimewa ini bersama suami di sisi, namun sambutan kali ini nyata berbeza apabila dia terpak.sa menjalani kua.rantin kendiri selepas disa.hkan posi.tif Cov19.

Sungguhpun terpaksa ‘berku.rung’ di dalam bilik seorang diri, namun dia tk prnh menya.ngka menerima keju.tan daripada suami.

“Selepas dapat tahu kepu.tusan uji.an cali.tan Cov19 saya posi.tif, macam2 perkara terli.ntas di kepala. Paling saya ri.saukan adalah ibu saya kerana dia berusia 69 tahun dan ada penya.kit da.rah ting.gi.

“Syukur sangat kerana ibu dan suami negat.if. Jadi kami buat persiapan untuk kua.rantin saya dalam bilik.

“Sebenarnya langsung tk rancang nak celebrate pun sebab dalam situ.asi sekarang ni. Tapi jam 12.30 tengah malam tu, suami ke.tuk pintu.

“Saya memang belum ti.dur lagi sebab su.sah nk lelap sejak kua.rantin. Ingatkan nak datang hantar makanan, rupa-rupanya siap buat surprise dengan belon dan coklat.

“Tapi tk boleh pe.gang, hanya mampu tengok di sebalik ‘bub.ble wrap’ yang dijadikan lang.sir penghad.ang pintu bilik saja,” ujar wanita berusia 33 tahun ini.

Sam.butan untuk hari yang paling istimewa pada setiap tahun itu tk berakhir di situ sahaja.

Nur Aisyah berkata, ibunya tu.rut menyediakan pulut kuning pada keesokan hari, malah dia tu.rut menerima kek yang dihantar oleh rakan-rakan.

“Sedih sebab kita makan tapi de.ria rasa tk ada… jadi te.lan saja. Dan keluarga serta kawan-kawan juga buat majlis bacaan Yassin secara ma.ya masa hari jadi tu,” ujarnya yang menetap di Johor Bahru, Johor.

Bercerita meng.enai penga.lamannya sebagai pesa.kit Cov19, Nur Aisyah berkata dia membuat u.jian cal.itan selepas dimaklumkan bahawa seorang individu yang tu.rut terlib.at dalam satu projek bersamanya posi.tif Cov19.

“Mula-mula saya buat uj.ian kendiri dengan k1t yang dibeli. Hasilnya posi.tif. Namun saya buat lagi sekali di kli.nik dan sah, saya posi.tif Cov19.

“Saya si.hat seperti biasa dan tiada simp.tom pun. Namun masuk hari kelima kua.rantin, barulah mula de.mam dan kemudian hi.lang de.ria bav dan rasa. Kiranya saya al.ami simp.tom yang rin.gan saja.

“Nak dijadikan cerita, dalam tempoh kua.rantin tu, saya dapat khabar bahawa seorang rakan yang satu bidang mening.gal du.nia selepas sehari saja diti.durkan. Lebih tersen.tak sebab namanya pun Aisyah.

“Memang masa tu ada rasa ta.kut sebab kita tk dapat jang.ka apa ba.kal berlaku. Saya cerita pada suami dan kami deci.de perlu ambil langkah lebih berhati-hati.

“Kami pasangkan ‘bubble wrap’ di pintu… tk tahulah berkesan ke ti.dak tapi itulah usaha yang boleh kami buat,” ujar pekerja di sya.rikat swas.ta dan turut menjalankan bi.snes secara online.

“Saya terha.ru sangat dan rasa terla.lu ramai orang yang baik-baik, yang pri.hatin dengan situa.si saya. Terima kasih yang tak terhingga kepada mereka kerana pri.hatin walaupun saling tk mengenali,” ujarnya lagi.

Dapatkan info2 selanjutnya di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!