Connect with us

#SEMASA

|Video|”sebelum saya ditidurkan,saya nk masuk islam..” – makcik yg terbrng smpat ucap kalimah syahadh msuk islam,ptugs bntu ucap syahadah dengan ikhlas

Published

on

|Video|”sebelum saya ditidurkan,saya nk masuk islam..” – makcik yg terbrng smpat ucap kalimah syahadh msuk islam,ptugs bntu ucap syahadah dengan ikhlas

Meskipun pande.mik Cov19 dianggap sebagai mengan.cam nya.wa, namun masih terdapat hi.kmah di sebalik kej.adian bagi segelintir individu sekali gus dapat mendekatkan diri dengan Sang Pencipta.

Terbaharu, tu.lar sebuah video di media sosial yang dimuat naik oleh pengguna laman Facebook, Jhaysa Daud hari ini memaparkan seorang wanita dipercayai pesa.kit Cov19 terbu.ka hati bagi memeluk Islam.

“Seorang wanita di Sandakan, Sabah minta masuk Islam sebelum diti.durkan,” dakwa Jhaysa menerusi ruangan kapsyen posting tersebut.

Menerusi rakaman berdurasi dua minit 15 saat itu, wanita berkenaan dilihat sedang terba.ring di atas ka.til hos.pital dengan menggunakan ti.ub ban.tuan perna.fasan sebelum didatangi beberapa petug.as kesih.atan.

Petu.gas tersebut yang lengkap dengan pakaian perlin.dungan diri (PPE) tu.rut memegang sekeping kertas tertulis dua kali.mah syah.adah bagi memudahkan pro.ses pengi.slaman.

“Okey aunty, aunty tahu kan apa kita mahu buat. Kita dah belajar tadi kan. Kasi ni.at, seik.hlas ha.ti,” kata petugas berkenaan.

Selepas mengangkat jari telunjuk, wanita tersebut secara perla.han-la.han mengikuti lafaz yang disebut petu.gas itu sehingga selesai termasuk mak.sud di sebalik kalimah suci Allah SWT itu.

“Alhamdulillah aunty, dengan mengucap dua kalimah syahadah tadi, aunty sudah menjadi Muslim ya. Muslim sudah amin,” ujarnya.

Bagaimanapun, tia.da maklumat lanjut dan kesa.hihan mengenai rakaman video tersebut yang telah mengu.ndang pelbagai reaksi posit.if warganet.

Video

Rata2 melu.ahkan rasa syukur serta mend0akan agar wanita berkenaan diberi kesem.buhan.

Jan.gan lu.pa untuk info2 lanjut di SumberMaklumat ya,terima kasih

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!