Connect with us

#SEMASA

“jemaah ckp ayah smpat lfzkan nma Allah sewktu skartul mavt” – p3sra b0mba mnggal di masjid secara sujvd,kema.tian yg ‘dic3mbrui’

Published

on

“jemaah ckp ayah smpat lfzkan nma Allah sewktu skartul mavt” – p3sra b0mba mnggal di masjid secara sujvd,kema.tian yg ‘dic3mbrui’

Kema.tian yang dicemb.urui. Itulah yang berlaku ke atas seorang pes.ara bom.ba apabila mening.gal dun.ia ketika solat su.nat selepas solat Isyak berjemaah di Masjid Al-Ghufran, di Jalan Persiaran Sultan Abdul Hamid di sini, malam semalam.

Ar.wah Jamaluddin Hashim, 63, yang tinggal di Tanjung Bendahara di sini ke masjid itu untuk menunaikan solat isyak dan solat su.nat tarawih pada Ramadan ini.

Pada sepanjang bulan Ramadan ini, pes.ara bom.ba itu akan menunaikan solat su.nat tarawih di masjid-masjid di sekitar bandar ini.

Anak sulung ar.wah, Mohd. Fariz, 36, berkata, a.rwah bapanya yang tinggal berse.ndirian di rumahnya menaiki kereta bersama seorang rakannya ke masjid tersebut selepas berbuka puasa pada jam 8 malam.

“Kesi.hatan ar.wah ayah saya sebelum mening.gal dunia difahamkan dalam keadaan baik dan selama ini tk mengi.dap peny.akit2 kri.tikal,” katanya ketika ditemui di Kampung Lepai di sini, hari ini.

Ar.wah mening.galkan tiga orang anak termasuk Nurul Fahanis, 33, dan Mohammad Fadli, 31.

Mohd. Fariz yang tinggal di Kuala Kedah di sini berkata, dia menerima pang.gilan daripada rakan ar.wah ayahnya kira-kira jam 9 malam yang memaklumkan ar.wah pen.gsan di masjid.

Menu.rutnya, dia yang terke.jut dengan ber.ita itu kemudian berge.gas ke masjid tersebut untuk melihat keadaan ar.wah, namun seju.rus tiba mendapati ayahnya telah mening.gal du.nia.

“Bagaimanapun, apabila sampai di masjid, ayah saya telah mening.gal dunia dan dit.utup dengan kain putih,” katanya.

Tambahnya, jemaah masjid itu memberitahu ar.wah ayahnya didengar menyebut nama Allah beberapa kali ketika su.jud sebelum terja.tuh.

“Cara kema.tian arw.ah memang dicemburui kerana menin.ggal du.nia ketika sedang solat dan ar.wah tk menunjukkan sebarang perubahan sikap yang keta.ra sebelum ini,” ujarnya.

Beliau menambah, jena.zah ar.wah bapanya selepas itu dibawa ke Hos.pital Sultanah Bahiyah (HSB) oleh pi.hak po.lis untuk sia.satan.

Katanya, jena.zah ar.wah telah dikebu.mikan di Ta.nah Perku.buran Islam Masjid Nurul Huda, Kampung Lepai di sini pada jam 11.30 pagi.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:cempedakcheese

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!