Connect with us

#SEMASA

“nsiht saya,jngan ssuka hti bgi ank pgng orang lain” – ank kpada Nazrief Nazri psitf cov19,baru brusia 2 bln

Published

on

“nsiht saya,jngan ssuka hti bgi ank pgng orang lain” – ank kpada Nazrief Nazri psitf cov19,baru brusia 2 bln

Baru sahaja berusia dua bulan, anak su.lung kepada pelakon Nazrief Nazri yang dipanggil Noah dis.ahkan posi.tif Cov19 pada Khamis.

Terke.jut menerima kepu.tusan itu, Nazrief, 30, memberitahu dia sen.diri tk mengetahui pun.ca ba.yinya itu dijan.gkiti vi.rus berke.naan.

“Memang kita orang tk pernah bawa Noah keluar pergi mana-mana, hanya dalam kawasan rumah sahaja… lebih-lebih lagi saya dengan isteri memang ja.ga pro.sedur ope.rasi stan.dard (SOP).

“Ba.by pun tk pernah jumpa sesiapa kecu.ali s.taf hos.pital semasa buat che.ck up (pemer.iksaan) dan semasa berpan.tang dahu.lu sahaja.

“Saya bukan nak menu.duh atau menya.lahkan sesiapa… tetapi ba.by kami memang tk jumpa orang, hai.ran juga sebab kami hanya ke hos.pital sahaja,” katanya.

Dalam pada itu, pelakon drama Bidadari Salju ini memak.lumkan anaknya hanya menga.lami simp.tom rin.gan dan berada dalam keadaan baik, manakala dia dan isteri pula dis.ahkan nega.tif vi.rus berke.naan.

“Buat masa ini Noah baik-baik sahaja, dia tk ada mera.gam atau mena.ngis… cuma te.kak dia macam berka.hak si.kit.

“Kepu.tusan uji.an sari.ngan saya dan isteri pula nega.tif. Sekarang ini kami bertiga sedang menjalani kuara.ntin di rumah sehingga 30 September ini,” katanya yang tur.ut memaklumkan sudah mene.rima vak.sin lengkap.

Sementara itu, Nazrief menas.ihati ibu bapa supaya pe.ka dengan kea.daan sekeliling ter.utamanya ketika berada di kawas.an beri.siko ting.gi.

Ma.lah, dia menyar.ankan agar ibu bapa mengu.ruskan sendiri bayi mereka semasa mendapatkan pemer.iksaan di hos.pital atau kli.nik.

“Nasi.hat saya kalau bawa ba.by pergi ch.eck up jan.gan bagi orang lain atau jurur.awat sesuka ha.ti sen.tuh. Kalau nak tim.bang be.rat anak ke baik awak peg.ang sendiri.

“Sebab kita pun tk tahu jika mereka ada peg.ang orang lain sebelum itu… lebih baik kita sendiri uru.skan ba.by. Lagi satu jang.an semudah itu bagi sesiapa peg.ang b.ayi kita,” katanya.

Akhir kata,Nazrief, 29, dan Aziatul Aqma berka.hwin pada 15 November 2019 di The Seavoy House, Titiwangsa, Kuala Lumpur.Pasangan ini meni.mang cah.aya ma.ta sul.ung mereka pada 19 Julai lalu di sebuah pus.at peru.batan di Putrajaya.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!