Connect with us

#K.SEDIH

“hrini ulng thun ulngthun ar wah,blum smpt lfzkan ‘happybirthday’,dia mnggl l3mas di prit brdekatan rumah kami” – Si.fat ar.wah yang peri.ang akan diingati sampai bila2

Published

on

“hrini ulng thun ulngthun ar wah,blum smpt lfzkan ‘happybirthday’,dia mnggl l3mas di prit brdekatan rumah kami” – Si.fat ar.wah yang peri.ang akan diingati sampai bila2

Ha.jat seorang kanak-kanak untuk menyambut ulang tahun kela.hirannya pada Mei depan, tk kesam.paian apabila le.mas dalam pa.rit di hadapan rumah keluarga di Kampung Sungai Sireh, di sini, semalam.

Dalam insi.den kira-kira jam 7.30 malam tadi, Muhammad Firdaus Azuaan, 3, ditemui bapanya, Azuaan Bakri, 35, dalam keadaan tk sed.arkan diri sebelum dis.ahkan mening.gal du.nia.

Terdahulu, kanak2 itu dikatakan bermain di halaman rumah sebelum dis.edari hi.lang oleh Azuaan yang terus berusaha mencari mang.sa.

Azuaan memaklumkan, memang menj.adi kebiasaan untuk anaknya itu hanya bermain di halaman rumah dan tk pernah pergi ke pa.rit terba.bit sebelum ini.

“Selalunya, dia akan bermain di laman hadapan (rumah) saja. Tk sang.ka pada hari kej.adian (semalam), dia le.mas di dalam p.arit.

“Muhammad Firdaus adalah anak bongsu daripada tiga beradik dan satu-satunya anak lelaki tunggal. Dia baru belajar berc.akap dan akt.if berjalan.

“Dia sepa.tutnya menyambut ulang tahun kela.hiran pada Mei depan, namun ti.dak kesam.paian apabila dijemput Il.ahi,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Sementara itu bapa sau.dara mang.sa, Muhammad Azman Bakri, 37, pula berkata bel.iau dimaklumkan mengenai keja.dian itu oleh ibunya, Zaiton Denan, 83, menerusi pang.gilan telefon pada jam 7.45 malam tadi.

“Ar.wah sekeluarga tinggal bersama datuk dan neneknya di rumah itu.

“Muhammad Firdaus boleh dikatakan ra.pat dengan semua orang, terutama saya. Sif.at ar.wah yang peri.ang akan diin.gati sampai bila-bila,” katanya.

Muhammad Azman berkata, jen.azah ar.wah dija.ngka dikeb.umikan di Ta.nah Perku.buran Islam Lorong 7, Kampung Sungai Sireh, hari ini.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Selangor, Superi.ntendan Ramli Kasa, berkata man.gsa dibawa ke Hosp.ital Tanjung Karang (HTK) dan dis.ahkan mening.gal du.nia aki.bat le.mas.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:cempedakcheese

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!