Connect with us

#K.SEDIH

“Saya se.dar hidup perlu diteruskan juga walau dalam keadaan sebegini” -Ayah khlngan isteri dn bay1 trcinta,hnya bisa r3dha dngan qada dan qadar Allah

Published

on

“Saya se.dar hidup perlu diteruskan juga walau dalam keadaan sebegini” -Ayah khlngan isteri dn bay1 trcinta,hnya bisa r3dha dngan qada dan qadar Allah

“Ar.wah memang terlalu inginkan anak perempuan dan teruja apabila ha.mil bayi perempuan. Katanya sebab ada teman memandangkan anak pertama kami lelaki namun tk sangka dia ‘pergi’ bersama anak yang dikan.dungnya,” kata Muhamad Nor Syahiddan Mohd Yunos, 28, yang kehilangan isteri, Nur Shamira Roslan, 25, Ahad lalu.

Nur Shamira mening.gal du.nia aki.bat komp.likasi jang.kitan ku.man pada parv2 iaitu sehari selepas mela.hirkan ba.yi perempuan mereka yang sudah tk bernya.wa sewaktu dalam kand.ungan.

Muhamad Nor Syahiddan berkata, tarikh jang.kaan bersa.lin Nur Shamira sepatutnya semalam dengan kand.ungan yang sudah berada pada fa.sa ak.hir.

“Ibu bapa mana yang tk teruja menantikan kela.hiran anak berpasangan jan.tina memandangkan anak pertama kami, Aisy Hafiy, 4, adalah lelaki. Kami fikir memang rezeki kamilah sewaktu mula mengetahui ar.wah mengand.ungkan bayi perempuan kali ini.

“Cuma tk sangka ar.wah ‘bawa’ bersama anak perempuan yang terlalu diinginkan dan tinggalkan saya bersama dengan anak lelaki kami. Sedangkan sepanjang perkahwinan kami, ar.wah tk pernah dis.ahkan mengi.dap sebarang peny.akit selain dari diab.etes sewaktu mengan.dung,” katanya ketika ditanya Harian Metro, hari ini.

Katanya, ar.wah disi.fatkan isteri yang taat selain sangat memahami keadaan hidup yang sekadar ‘cukup-cukup makan’ yang dikongsi bersamanya memandangkan kedua-dua mereka hanya bekerja sebagai pembantu gerai di Hen.tian Re.hat dan Rawat Bukit Gantang, Lebuhraya Utara Selatan (PLUS).

Muhamad Nor Syahiddan berkata, dua minggu sebelumnya, arw.ah kelihatan sering tk berma.ya melakukan rut.in harian seperti bekerja dan memasak, selain ku.rang melua.ngkan masa bermain bersama Aisy Hafiy seperti kela.ziman.

“Sewaktu masih se.dar, ar.wah juga ada berpe.san agar saya menjaga Aisy Hafiy sebaik mungkin sedangkan selalunya perkataan yang digunakan adalah to.long tengok-tengokkan abang (Aisy Hafiy), seakan-akan ar.wah sudah menj.angka dia akan mening.galkan kami dalam waktu terdekat,” katanya.

Katanya, dia menemani Nur Shamira pergi membuat pemeri.ksaan kand.ungan di kl.inik seperti biasa pada 15 Oktober lalu, namun dok.tor pada masa itu tk memberitahu mengenai penya.kit lain yang dihid.api ar.wah memandangkan ia belum dapat dike.san.

“Pada 17 Oktober, ar.wah kelihatan terlalu pu.cat dan sangat tk ber.maya. Fikiran saya sudah lain pada masa itu lalu terus membawanya ke hos.pital. Dok.tor memberitahu degu.pan jan.tung serta naf.asnya sudah sangat per.lahan manakala degu.pan jan.tung ba.yi yang dikan.dung sudah tiada.

“Saya re.da apabila dok.tor memberitahu ba.yi dalam kand.ungan terpak.sa dikeluarkan melalui pembe.dahan dengan keadaan ar.wah isteri pada masa itu sedang krit.ikal yang menyebabkan dia dipi.ndahkan ke wd ICU Hos.pital Taiping.

“Namun pada jam 9.30 malam Ahad lalu, dok.tor menghu.bungi saya menyatakan jan.tung ar.wah sudah berhe.nti berd.egup. Saya cuba ku.atkan semangat untuk menghu.bungi semua adik-beradik serta ibu dan ayah, sebelum diberitahu isteri saya sudah tkde pada jam 10.35 malam itu juga,” katanya.

Katanya, kedua-dua jena.zah selamat dikebu.mikan dalam satu lia.ng di Tan.ah Perku.buran Islam di Kampung Cheh, Bukit Gantang pada Isnin lalu.

“Saya se.dar hidup perlu diteruskan juga walau dalam keadaan sebegini. Kalau kita se.dih, arw.ah lagi akan sedih ‘di sana’. Biarlah (ta.hap) kese.dihan itu saya seorang yang tahu walaupun dari lu.aran saya kelihatan tenang,” katanya.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:cempedakcheese

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!