Connect with us

#K.DUNIA

“Dunia ini hanya sementara, tu.juan kita hanya membuat kebaikan” – n1at ikhls nk bntu seorng pljr truskn bljr di mesir dngn hnya kmpulduitt dengan memngut tin ksong

Published

on

“Dunia ini hanya sementara, tu.juan kita hanya membuat kebaikan” – n1at ikhls nk bntu seorng pljr truskn bljr di mesir dngn hnya kmpulduitt dengan memngut tin ksong

“Ni.at saya ikh.las mengutip tin dan menjualnya untuk membantu sa.lah seorang remaja yang mahu mel4njutkan pengajian agama di M3sir,” ujar warga emas, Tambi Aton ,76, yang menetap di Kampung Tengah di sini.

Malah setiap hari dia akan berusaha mencari tin dan b0tol sekitar kawa.san berke.naan termasuk lalu.an ke Kuala Sungai Baru dan Kuala Linggi di sini, bagi mencapai has.ratnya itu.

Katanya, walaupun pendapatan juga tk seberapa namun hasilnya disum.bangkan kepada remaja berusia 21 tahun terb4bit bagi mereali.sasikan h4sratnya menda.lami il.mu aga.ma di negara itu yang dijadualkan pada November depan.

Sambil mer3ndah diri Tambi berkata, secara peri.badi dia sudah menyumb4ng kira-kira RM500 bagi tu.juan itu dan berha.rap mam.pu menyvmbang lebih banyak.

“Dunia ini hanya sementara, tu.juan kita hanya membuat kebaikan. Semoga apa dilakukan ini akan mendapat gan.jaran dengan izin Allah SWT di akhi.rat kelak.

“Saya juga amat gembira dengan ni.at murni remaja itu untuk menun.tut il.mu kerana ia amat ditun.tut dalam aga.ma,” katanya tadi.

Dia yang berju.bah dan berse.rban jelas masih kuat meng.ayuh basikal dan melakukan akti.viti mengutip barangan terp4kai.

Mal.ahan sesekali ada juga penduduk yang memberikannya tin dan b0tol dikum.pulnya secara percuma.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:harianmetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!