Connect with us

#SEMASA

Kita d0akan ustaz kazim kembali pu.lih seperti biasa,bnyk jga orng yg mnitipkan rasa sdih dan sayu kepadanya

Published

on

Kita d0akan ustaz kazim kembali pu.lih seperti biasa,bnyk jga orng yg mnitipkan rasa sdih dan sayu kepadanya

Datuk Ustaz Kazim banyak terli.bat dengan akti.viti kemasyarakatan dan pembangunan agama Islam. Beliau sering dijem.put untuk memberi cera.mah disekitar tanah air terutama termasuk Singapura dan Brunei.

Datuk Ustaz Mohd Kazim Elias ialah seorang pence.ramah be.bas dan personaliti media Malaysia. Ceramah beliau banyak dimuat naik ke YTube. Pendekatan komedi dan santai yang digunakan oleh Datuk Ustaz Kazim dapat menarik minat ramai pendengar dari pelbagai la.tar belakang masyarakat.

Topik2 berkai.tan dengan keluarga dan motivasi sentiasa menjadi inti.pati ceramah beliau. Merupakan penga.sas dan penge.tua untuk Pu.sat Pendi.dikan Al Barakah iaitu pu.sat pend.idikan Islam yang beribu peja.bat di Kg Manjoi, Ipoh, Perak.

Sedikit informasi, setelah mena.matkan penga.jian di Maahad Tahfiz Al Quran & Qiraat Masjid Negeri Perak, beliau mula menga.jar sebagai gu.ru sapel di Maahad Tahfiz Al Quran Addin, Tualang Sekah, Malim Nawar, Perak pada tahun 1993.

Selain itu juga dijem.put menjadi ahli panel atau pen.syarah di siaran siaran televisyen dan radio utama nasional dan juga ceramah perd.ana.

Disamping itu juga beliau telah dijemput untuk menjadi pensy.arah di Pu.sat Perkhid.matan Keluarga Cawangan Negeri Perak iaitu pu.sat kaun.selling keluarga pada tahun 1994. Di pusat inilah beliau mula dided.ahkan dengan pelbagai kare.nah dan permas.alahan kelu.arga.

Namun walaupun dalam usianya yang muda itu, pende.katan roha.niah dan agama yang digunakan beliau mam.pu untuk menyele.saikan i.su dan m.asalah keluarga dan melalui kejayaannya disitu, beliau telah dilantik untuk menjadi penga.rah bagi pu.sat kaunse.lling tersebut pada tahun 1996.

Selain itu juga beliau adalah merupakan Imam untuk Masjid Al Aulia yang terletak di jalan Kuala Kangsar, Ipoh, Perak sehingga tahu 2001.

Ma.lah, Ustaz Kazim juga dikatakan pernah dike.jarkan ke h.ospital berikutan peny.akit yang sedang dia had.api.

Pasti ramai sedia maklum mengenai kes.ihatan penceramah terkenal, Dato’ Ustaz Kazim Elias yang dikatakan tk menen.tu.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber: FB / UstazKazim / OM

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!