Connect with us

#K.SEDIH

“dia brubah,slalu dngar ceramah dan petik ayat2 su.ci Al-Quran,mngkin itu ptnda yg beliau nk ‘pergi'” – Abang ‘pergi’ slpas brlaku kmlngan ng3ri, adik trkiln

Published

on

“dia brubah,slalu dngar ceramah dan petik ayat2 su.ci Al-Quran,mngkin itu ptnda yg beliau nk ‘pergi'” – Abang ‘pergi’ slpas brlaku kmlngan ng3ri, adik trkiln

Adik kepada mngsa, Muhammad Irfan Ismadi, 19, tldak menya.ngka peru.bahan pada abangnya yang semakin menjaga hubun.gan dengan Allah SWT sebagai petan.da akan mninggaIkan mereka sekeluarga buat seIamanya.

Muhammad Mustaqim, 23, mninggaI dunia setelah terli.bat dalam kemaI.angan apabila Iori penghantar bngkusan dipandunya terba.bas dan terba.kar dalam kejadian di Jalan Kolam Ayer, di sini pagi hari ini.

Muhammad Irfan berkata, abang sulungnya itu menjaga solat lima waktu, menonton video ceramah agama selain kerap berk0ngsi peti.kan ayat al-Quran di profil aplikasi WhatsApp miliknya sejak sebulan lalu.

“Abang juga tk pernah mengaba.ikan tanggu.ngjawab sebagai anak apabila selalu memberikan duit belanja buat orang tu.a saya selain membelikan barangan keperluan dapur. Jika dia ada duit lebih, dia akan bagi lebih.

“Bagi saya, dia adalah abang yang paling baik. Jadi, mendengar perkha.baran dia terl.ibat kemaI.angan itu buatkan saya cukup terk.iIan. Lebih re.muk hat1 saya apabila tengok dia ma.tl dalam keadaan begitu (terba.kar),” katanya kepada pembe.rita hari ini.

Muhammad Irfan yang merupakan anak bongsu itu berkata, dia yang memberitahu abangnya tentang kerja kosong di syarikat Iogistik itu setelah tahu arwh berminat dengan bid.ang ker.ja tersebut.

Katanya, dia tu.rut bekerja di syar.ikat sama sebagai penj.aga stor di cawa.ngan Uda Utama manakala abangnya bekerja di caw.angan Seri Bahagia, Larkin sejak bulan Mei lalu.

“Saya dapat tahu tentang kema.Iangan itu setelah dihu.bungi peny.elia saya. Saya berge.gas ke lokasi kejad.ian namun sudah selesai,” katanya.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:kosmoonline

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!