Connect with us

#MOTIVASI/TAULADAN

“Dulu sy ant1vksin tapi mmng bnr cov19 tu ada,ambillh vksin ye” – Abng siti sarah crita pngalman djngkiti cov19,sngat mngsan j1wa orng ramai

Published

on

“Dulu sy ant1vksin tapi mmng bnr cov19 tu ada,ambillh vksin ye” – Abng siti sarah crita pngalman djngkiti cov19,sngat mngsan j1wa orng ramai

Pemer.gian Allahyrhamah Siti Sarah Raissuddin bulan lalu disebabkan jang.kitan Cov19 pastinya memberi ke.san kepada ramai orang. Bukan hanya Allahyrhamah sahaja yang dijang.kiti wa.bak tersebut, hampir seluruh ahli keluarganya terma.suk bapa dan abangnya tu.rut menjadi mang.sa.

Tk lama selepas ar.wah Siti Sarah ‘pergi’ abangnya, Ahmad Firdous Raissuddin telah dike.jarkan ke hos.pital dan ditid.urkan berikutan berada di ta.hap 4 jang.kitan Cov19.

Namun begitu, semasa di hos.pital, ada sesetengah netizen mendak.wa bahawa abangnya merupakan sa.lah seorang yang meno.lak vak.sin selepas melihat beberapa posting di media sosial.

Justeru itu, selepas kembali sembuh dan dibenarkan pulang ke rumah, Ahmad Firdous telah membuat FB live berkongsi kondi.sinya dan memberi beberapa perkongsian bergu.na untuk mereka yang terkena jang.kitan.

Antara isi penting yang diucapkan oleh Ahmad Firdous adalah mengenai pengam.bilan vak.sin dan kepen.tingan mendapatkan sun.tikan tersebut. Dia akui bahawa sebelum ini pernah mera.gukan vak.sin dan jang.kitan Cov19.

Namun selepas melihat sendiri keadaan pesa.kit2 yang keluar masuk ke Un.it Rawa.tan Ra.pi (ICU), dia ak.hirnya menye.dari yang Cov19 adalah benar.

Perkongsiannya telah mendapat perha.tian warganet terutamanya salah seorang pegaw.ai peru.batan di Twitter yang menggunakan nama akaun @khairul_Hafidz apabila memuat naik semula sedutan daripada perkongsian Firdous di FB.

Dr. Khairul Hafidz melu.ahkan rasa syukur apabila mendengar peng.alaman yang dilalui oleh abang kepada selebriti terkenal itu. Beliau juga sangat menghargai apabila lelaki berke.naan mengupas perihal kebaikkan vak.sin dari pandangan matanya serta berterima kasih kepada frontl.iners yang menjaganya sepanjang berada di hos.pital.

“Syukur mendengar lua.han ha.ti abang Sarah Raissuddin, Firdous, yang bercerita mengenai pengalaman beliau dijang.kiti COV19 dan masuk ke 1CU.
Ak.hirnya beliau percaya mengenai COV19, vak.sin dan beliau berterima kasih dengan staf kesi.hatan yang menjaga beliau. Alhamdulillah…” tulis Dr. Khairul Hafidz

Penjelasan yang dibuat oleh Firdous nyata sangat bermanf.aat untuk sesiapa sahaja yang belum mendapatkan vak.sin. Walaupun dia langsung tk memak.sa dan menyed.ari perkara tersebut adalah hk individu, namun dia menga.kui pende.ritaan yang diha.dapi cukup be.rat ketika itu dan beri.siko menyebarkan wa.bak kepada orang lain andai tk mendapatkan vak.sin.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!