Connect with us

Uncategorized

“ada bngkusan abv di tmpat pngajaran sy” – Ustaz kazim dak.wa trkna sih1r oleh orng yg mmnbncinya,sama2 kita d0akan kebaikan untuk ustaz kazim

Published

on

“ada bngkusan abv di tmpat pngajaran sy” – Ustaz kazim dak.wa trkna sih1r oleh orng yg mmnbncinya,sama2 kita d0akan kebaikan untuk ustaz kazim

Keluarga Datuk Mohd Kazim Elias tk meno.lak dak.waan kesa.kitan yang dia.lami pendak.wah terkenal itu ketika ini ak.ibat terke.na si.hir.

Abangnya, Datuk Mohd Najmuddin Elias berkata, Mohd Kazim yang lebih dikenali sebagai Ustaz Kazim mende.rita beng.kak kaki sejak dua minggu lalu hingga menyuka.rkannya untuk berjalan.

katanya, pa.kar peru.batan yang ditemui bagi tuju.an rawa.tan tk dapat menge.san pun.ca penya.kit terba.bit.

“Ketika saya datang menziarahi Khamis lepas, beliau (Uztaz Kazim) telah menunjukkan beberapa ke.ping gambar yang sepertinya ada unsur2 mis.tik ditemui di jalan yang menja.di kebiasaannya lalu di situ.

“Maka kami tk meno.lak kemungkinan un.sur (mis.tik) itu ada berdasarkan keadaan beliau, kami telah melakukan usaha cara peru.batan Islam untuk mera.watinya,” katanya ketika dihu.bungi pada Jumaat.

Beliau berkata, keadaan Ustaz Kazim ketika ini adalah stabil, tetapi masih memer.lukan rawa.tan susu.lan di hos.pital.

Katanya, orang ramai diha.rap terus mendoakan kesi.hatan Ustaz Kazim kembali pu.lih dan dijauhi daripada perkara2 yang tk diingini.

“Jika benar berlaku unsur2 si.hir ini, kami amat se.dih dan kece.wa kerana masih ada orang terga.mak melakukannya.

“Sekiranya ada mana-mana individu yang tk berpu.as hat.i, el0klah datang berbincang dengan cara baik,” katanya.

Sementara itu, menerusi perkongsian video ‘live’ di Facebook pada Khamis, Ustaz Kazim menunjukkan gambar ko.tak beri.si ob.jek yang ditemui di pusat penga.jiannya.

Katanya, ko.tak itu berisi abv dan dalam abv berken.aan terdapat gambarnya yang diba.kar, dijumpai di la.luan tempatnya menga.jar di Pu.sat Pendi.dikan al-Barakah di Manjoi.

“Saya tunj.ukkan sebagai satu penga.jaran, kadang2 kita pun tk tau apa ben.da. Cuma kita pan.dang baik pada ALLAH SWT, Allah bagi ini nak naik.kan dar.jat, nak hapvskan d0sa kita. Insya-Allah, Allah ma.ha mengetahui,” kongsinya sambil memberitahu, kesa.kitan yang ditangg.ung tk menghal.ang untuk terus menga.jar dan menga.dakan cera.mah.

Mohd Kazim tu.rut berkongsi keadaannya dirinya yang tk dapat berj.alan disebabkan beng.kak ka.ki dan terpak.sa menggunakan to.pang keti.ak sebagai sokon.gan untuk berjalan.

Sa.kit kaki itu juga menye.babkan beliau terpaks.a berso.lat menggu.nakan kerusi roda.

Dapatkan info2 terkini di SumberMakluamat,terima kasih.

Sumber:sinarharian

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!