Connect with us

#SEMASA

“anakandaku tlh prgi buat slmanya,mohon did0akan ‘pemerg1annya'” – prnh dnobtkan sbgai knk2 trkcil dhulu,adik Kama Mirezzanial tlh hmbuskn nfas trakhir di hspitl Sunway

Published

on

“anakandaku tlh prgi buat slmanya,mohon did0akan ‘pemerg1annya'” – prnh dnobtkan sbgai knk2 trkcil dhulu,adik Kama Mirezzanial tlh hmbuskn nfas trakhir di hspitl Sunway

Remaja yang pernah dino.batkan sebagai kanak2 paling kecil di dunia pada 2012, Kama Mirezzanial Kama Rezmie, 17, menghem.buskan na.fas tera.khir di sebuah pu.sat rawa.tan tengah malam tadi.Perkara tersebut dikongsi ahli keluarga remaja itu menerusi hantaran di Facebook.

“Assalamualaikum, du.kacita dimaklumkan anak.anda isti.mewa saya Kama Mirezzanial Bin Kama Rezmie telah kembali ke rahma.tullah pada 01.10.2021 pada jam 12.44 pagi (tengah malam) bersamaan hari Jumaat 24 Safar 1443 Hijrah.

“Sem.oga Allah menem.patkan anak.anda bersama ham.ba2Mu yang sol.eh,” tulis bapanya menerusi akaun Facebook @Kama Rezmie. Baru2 ini, media melap0rkan ibu remaja tersebut, Masitah Mohd Yusof, 43, mera.yu sum.bangan orang ramai untuk membantu membi.ayai k0s rawa.tan anaknya yang kini dira.wat di Pu.sat Peru.batan Sunway selepas dise.rang sa.wan.

Kama Mirezzanial dikatakan k0ma dan tk sed.arkan diri, memerlukan k0s rawa.tan harian kira2 RM5,000 hingga RM10,000.

Sebelum ini, Kama Mirezzanial mendapat perha.tian ramai setelah dino.batkan sebagai kanak2 paling kecil di dunia pada tahun 2012.

Remaja itu mempunyai ketinggian hanya 90cm dan mema.kai baju saiz kanak2 beru.mur satu hingga dua tahun.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:cempedakcheese

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!