Connect with us

#SEMASA

“syng awak hlng 1 pndritaan dlm hdup tapi syng akn sntiasa dkenng” – Slng sjam yng muda ‘mnutupmta’ slps brsalin ank pertama

Published

on

“syng awak hlng 1 pndritaan dlm hdup tapi syng akn sntiasa dkenng” – Slng sjam yng muda ‘mnutupmta’ slps brsalin ank pertama

Has.rat bagi menat.ap wajah zurlat tercinta tk kesam.paian apabila segala2nya sudah tertulis untuk mereka yang telah dipanggil bertemu dengan pencipta-Nya.

Itu kisah peng0rbnan dua ibu muda yang ditak.dirkan menlnggal du.nia selepas mela.hirkan cahaya mata sulung masing2.

allahy4rhamah Umi Afiqah Alhanis Mohd Azmi, berusia 26 tahun menlnggal du.nia selepas mela.hirkan bayl perempuan di h0spital Sultan Ismail Petra, Kuala Krai pada 15 Ogos lalu aklbat kompli.kasi dala.man.

Sungguh hebat j!had & syah1d buatmu adik iparku. Allah telah jan.jikan seorang puteri apabila dila.hirkan nanti namun pemerg1anmu, Allah sahaja yang mengetahuiNya..

“Perginya dirimu amat dirasai oleh semua orang. Lin4ngan air mata membasahi bila mengenangkanmu. Sesungguhnya aku berdoa agar dikau tenang disana dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman,” luah Mohd Azhar Azmi.

Sementara itu, allahy4rh4m Noor Syahira Azizi, berusia 21 tahun menlnggal dunia pada 16 Ogos lalu selepas 10 hari mela.hirkan bayl lelaki di h0spital Tengku Ampuan Rahimah, Klang.

Menurut pi.hak pengu.rusan jenzah Mr Wan Cai Official, arwh dalam keadaan n0rmal selepas bersa.lin namun kesiha.tannya t|ba2 mer0sot sebelum diser4ng s4wan serta hilng ing.atan sehingga k0ma.

“Dok.tor mendapati 0tak ibu muda ini sudah lagi tk berfungsi selepas bert4rung nya.wa.. Akhirnya arwh menghembvskan nafasnya yang terak.hir.

“Bera.khir juga satu penderltaan.. Terhenti sudah segala kesakltan.. Per.ginya seorang isteri dan in.san yang dicintai.. Terpvtus sudah kasih sayang di antara si suami dan si isteri,” kongsinya.

Al-Fatihah dan salam takzlah buat kedua2 keluarga arwh. Semoga r0h mereka dicu.curi rah.mat dan dile.takkan di syvrga Allah SWT.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:coretannasihat

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!