Connect with us

#K.SEDIH

pasangan warga emas hadp uj1an bila suaminya mninggl di blik air lbih dri sehari,isteri pla tk dpt buat apa2 kerana trlntar sak1t di kerusi pnjng

Published

on

pasangan warga emas hadp uj1an bila suaminya mninggl di blik air lbih dri sehari,isteri pla tk dpt buat apa2 kerana trlntar sak1t di kerusi pnjng

Di Sungai Petani, Kedah seorang wanita war.ga emas yang terlan.tar sa.kit berikutan mempunyai masa.lah kesi.hatan hanya mam.pu menghi.du bav ma.yatnya suaminya yang mening.gal du.nia di dalam bilik air rumah mereka.

Difahamkan, kema.tian suaminya berusia 79 tahun, dapat diketahui selepas bav bu.suk yang datang dari rumah berkenaan sebelum jirannya berti.ndak menghu.bungi anak pasangan ini.

Lap0r Harian Metro, si isteri yang berusia 80 tahun sudah vzur dan nyan.yuk hanya mam.pu terba.ring atas tilam di ruang tamu rumah mereka yang dikun.ci dari dalam. Su.sulan daripada itu, sepasukan angg.ota bom.ba berge.gas ke rumah berke.naan dan terpak.sa meme.cah pin.tu bagi membuat pemerik.saan lanjut sebelum menemui ma.yat lelaki yang berada di dalam bilik air.

Ujar Ketva Po.lis Daerah Kuala Muda, Asis.ten Komis.ioner Adzli Abu Shah pi.haknya menerima panggilan daripada pega.wai bom.ba pada jam 1.45 tengah berhu.bung pene.muan ma.yat warga emas ini.

Su.sulan daripada itu, po.lis berge.gas ke lokasi keja.dian yang juga rumah teres setingkat dan hasil sia.satan mendapati mngsa mening.gal du.nia lebih daripada 24 jam berdasarkan keadaan ma.yat yang sudah beru.lat. Anak pasangan terba.bit memberitahu bapanya hanya tinggal berdua bersama ibu di rumah itu.

Mengu.las lebih lanjut, anak kepada pasangan ini menjelaskan dia akan datang mela.wat kedua ibu bapanya seminggu sekali dan tu.rut membawa makanan.

Anak mngsa mendak.wa kali terakhir dia bertemu bapanya adalah pada 23 September lalu dan memberitahu mngsa ti.dak mempunyai sebarang peny.akit. Dia juga mendak.wa bapanya ti.dak pernah mendapatkan sebarang rawa.tan di kli.nik atau hos.pital.

Hasil s0al sia.sat di tempat keja.dian, pi.hak po.lis tk menemui sebarang un.sur jena.yah yang boleh dika.itkan dengan kema.tian warga emas itu.

K3s diklasifikasi sebagai ma.ti menge.jut dan ma.yat dihantar ke Hos.pital Sultan Abdul Halim (HSAH) untuk uj.ian sarin.gan Cov19 sebelum be.dah sia.sat.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber: Harian Metro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!