Connect with us

#SEMASA

“sy prnh ditmpar oleh orng yg tk ada hti prut,sy akn ttp jlnkn tugas demi kslamtan semua orang” – Musim ini pkrjaan trhad,kakak ambil krja sbagai pngawal keslmatan untuk trus cri nafkh untuk ank

Published

on

“sy prnh ditmpar oleh orng yg tk ada hti prut,sy akn ttp jlnkn tugas demi kslamtan semua orang” – Musim ini pkrjaan trhad,kakak ambil krja sbagai pngawal keslmatan untuk trus cri nafkh untuk ank

Beberapa hari lepas, perkongsian seorang peng4wal kesel4matan wanita atau ‘makgvard’ di TikTok menjadi tvlar susu.lan menjawab pertanyaan netizen m3ngenai kerjayanya dalam bidang yang lazimnya dipel0pori lelaki. Meskipun ada segel1ntir yang mem4ndang hi.na, namun kebanyakkan mereka di rvangan ko.men memuji kesvngguhannya tidak memilih peker.jaan.

Bercerita lanjut, Nurul Nazifah yang kini bertu.gas di Seko.lah Menen.gah Keb4ngsaan (SMK) Gudang Rasau, Kvantan aku1 tk pernah ma.lu mencari r3zeki sebagai peng4wal kesela.matan. Sebaliknya ibu tvnggal berusia 23 tahun itu seronok dan bersyvkur mempunyai sumber pendapatan untuk demi memb3sarkan 2 cahaya matanya. Malah dia juga pernah ditam.par oleh seorang pel4wat yang bersi.kap de.gil di tempat ker.ja lamanya.

Meskipun ramai pi.hak term4suk individu terdekat dengannya mem4ndang hi.na tu.gasnya, namun Nurul Nazifah hanya meng4mbil sudut yang posi.tif sahaja. Dia malah b3rpesan kepada wanita di lvar sana yang menc3buri bidang ini agar bvang si.kap ma.lu, kerana ia tetap pekerj.aan h4lal dan tk perlu diperti.kaikan sesiapa.

Mengu.las tentang ki.sah p3ribadinya pula, Nurul Nazifah mended4hkan bahawa sebelum ini dia telah mendirikan rumah t4ngga sejak usia 15 tahun lagi. Namun begitu, dia kini ta.bah membes4rkan 2 orang anak lelaki seorang diri dengan melakukan pelbagai kerja sampingan.

Dapatkan info2 terkini Di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:HM/TT

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!