Connect with us

#K.SEDIH

Ayah mana yang tidak sedih,byrn btul rm300 tpi dia cuma ada rm150,p1hk trsbut snggup t0lak untuk kbumikn anknya

Published

on

Ayah mana yang tidak sedih,byrn btul rm300 tpi dia cuma ada rm150,p1hk trsbut snggup t0lak untuk kbumikn anknya

Ayah mana yang tk se.dih apabila anaknya yang baru sahaja mengh3mbuskan n4fas tera.khir tetapi si ayah tk mam.pu untuk membia.yai k0s pengu.rusan jen4zah kerana tk cukup wang.

Begitulah yang terja.di kepada seorang ayah ini yang dice.ritakan oleh seorang sukarel.awan Mohd Zulhairi Zainol, apabila anak kepada pemuda yang dirah.siakan iden.titinya terp4ksa membawa semula ke h0spital apabila k0s pengu.rusan jen4zah di kawasan tempat tinggalnya did4kwa dikenakan c@j RM300.

Mujur, pi.hak foren.sik hospi.tal tersebut menelefon Zulhairi yang memang menye.diakan khidmat pengu.rusan jen4zah secara percuma kepada sesiapa yang memer.lukan ban.tuan beliau. Khidmat Zulhairi ini pernah beberapa kali tul4r di laman s0sial dengan khid.matnya membantu pi.hak yang memerlukan bantvan dan tk mam.pu memba.yar k0s pengurusan jen4zah yang mana di sesetengah kawasan agak tinggi harganya.

Selepas selesai urusan pengebvmian anaknya, lelaki tersebut memaklumkan pada Zulhairi bahawa dia cuma ada RM150 sahaja untuk diberikan kepada Zulhairi. Namun, Zulhairi menolak pemberian lelaki tersebut dan meminta lelaki tersebut untuk siman sahaja duit itu untuk kegunaan dirinya.

“Alhamdulilah selesai, sa.dis ki.sah brader ni. Padahal pagi tadi dia dah bawa jnzh anaknya ini untuk di uruskan di tempatnya, disebabkan dikenakan c@j rm300.00 si ayah nie x mam.pu dah orang tu x nak uruskan. Dibawa kembali anak ini ke h0spital nasib baiklah team fore.nsik maklumkan pada hery,terus hery dtg bantu dan urvskan mandi & ka.fan serta dikebvmikan.

Dia maklumkan pada hery hanya ada rm150.00 sahaja, Hery ckp simpan sahaja duit tu terus ayahnya peluk Hery dan berterima kasih pada kalian semua. Ini lah di antara sumbangan kalian hery salurkan. Baby kecik mcm nie pon nak c@j rm300. Modal hery tadi hanya rm20.00 je.”

Dapatkan info2 terkini di SUmberMaklumat,terima kasih.

Sumber:siakapkeli

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!