Connect with us

#CELEBRITI

“sy ssh hti,hrga 1 ubt hrganya mncpai rm50 ribu” – elyana ddhkn hrga ubtnya dan risav krna skrng tkde krja untuk mmbeli vbat skirnya brterusan

Published

on

“sy ssh hti,hrga 1 ubt hrganya mncpai rm50 ribu” – elyana ddhkn hrga ubtnya dan risav krna skrng tkde krja untuk mmbeli vbat skirnya brterusan

Penyanyi, Elyana, 34, dicadangkan dktor untuk menggunakan satu u.bat khas dalam sesi kedua rwatan kim0terapi yang akan dijalaninya, Jumaat ini.

Bagaimanapun, harga u.bat itu agak m.ahal dan mence.cah RM50,000 untuk satu rwatan.

Elyana atau nama sebenarnya, Erneelya Elyana Emrizal berkata, uba.t itu perlu digunakan untuk lima kali rwatan dan tentu k0snya sangat ting.gi.

“Saya kini dalam perbincangan dngan pi.hak pengeIuar ub.at itu mengenai harga atau mendapatkan tajaan separuh harga,” katanya kepada Harian Metro.

Menu.rutnya, dalam situasi sekarang yang menyebabkan banyak pendapatannya mer0sot, kos rwatan yang tinggi agak menggu.sarkan.

“Memang penlng kepaIa juga sebab dalam keadaan sekarang, saya sebagai artis pun tk dapat bekerja seperti sebeIum ini. Jadi, pun.ca pendapatan terje.jas,” katanya.

Berk0ngsi mengenai keadaan kesiha.tannya seIepas menjaIani sesi pertama rwatan kim0tera.pi minggu lalu, Elyana berkata, dia menga.lami beberapa ksan sampi.ngan antaranya ra.bun yang semakin tervk.

“Selepas menjalani kim0tera.pi pertama, b.adan saya memang agak Ie.mah. Prut pula rasa agak ke.ras dan itu sedi.kit sebanyak mengga.nggu pernfasan.

“Paling saya rasakan adalah mata saya semakin ka.bur dan itu menyebabkan saya saklt kepaIa. Kadang2, tengok telefon pun boleh penlng. Untuk seI knser itu mengec.ut atau tldak, saya beIum dapat apa-apa makIumat daripada dktor memandangkan ini baru sesi pertama,” katanya.

Selain itu, Elyana juga menjaga kuantiti makanannya untuk memastikan prut serta pr0sesnya pernfasannya lancar dan selesa.

“Mungkin kerana ster0id yang diberikan dktor membuatkan saya rasa Iapar. Tapi, pada masa sama, saya menjaga pengambilan makanan kerana kalau makan berlebihan pun membuatkan prut saya rasa tak selesa. Apa pun, seIepas kim0tera.pi, saya kena tahu bagaimana ke.sannya kepada diri saya,” katanya.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:harianmetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!