Connect with us

#KEMALANGAN

“sy ggl thn tang1s d depan isteri,maafkan abang” – istri hmil empat bln dn jga bru sja brpindh empat hri lalu,trklan dngan krta mreka yg trbakar tpi ayh snggup ambil kreta smasa kjdian

Published

on

“sy ggl thn tang1s d depan isteri,maafkan abang” – istri hmil empat bln dn jga bru sja brpindh empat hri lalu,trklan dngan krta mreka yg trbakar tpi ayh snggup ambil kreta smasa kjdian

B3RAT mata meman.dang, berat lagi bahu yang memi.kul beba.nan.Begitulah kisahnya mengenai jejaka ini apabila satu-satunya kereta yang dimiliki ro.sak dalam kej.adian keba.karan pada Rabu minggu lalu.

Menu.rut Muhammad Nurhasif Rahmat, 21, keba.karan gudang perabot di hadapan rumahnya di Kampung Tengah, Puchong, Selangor turut merebak sehingga mero.sakkan bahagian belakang Perodua MyVi miliknya.

Lebih pi.lu katanya, dia baru sahaja empat hari berpindah ke kedia.man itu dan kini bun.tu untuk keluar bekerja apabila kereta berkenaan terpak.sa dihantar ke beng.kel buat sementara waktu.

“Keja.dian berla.ku sekitar jam 2.30 pagi. Ada orang ketuk pintu, maklumkan bahawa gudang depan rumah terba.kar. Masa tu ap| dah ma.rak.

“Ketika buka pintu rumah, saya tk tahu nak buat apa. Perasaan memang se.dih bila tengok kereta sendiri dalam keadaan begitu. Saya bukan orang senang. Bukan senang nak dapatkan kereta itu.

“Kebetulan pada hari keja.dian, ayah terge.rak hat| nak datang tidur di rumah saya. Ketika ap| ma.rak, ayah sempat alihkan kereta saya. Dalam keadaan pa.nas, ayah sanggup alih kereta saya. Ayah sanggup re.dah,” ujarnya.

Isteri Hasif kini ha.mil empat bulan

Mesra disapa Hasif, dia memberitahu lapan trak bom.ba tu.rut dike.jarkan ke lokasi itu sebelum ap| yang ma.rak berjaya dipa.damkan sekitar jam 5 pagi.

Kata Hasif, biarpun kereta itu tk ro.sak sepenuhnya, ia tetap memberi ke.san buatnya memandangkan isterinya, Nurul Farah Eszurin M Azmi, 21, kini sedang ha.mil empat bulan.

“Sekarang saya terpak.sa guna perkhid.matan Grab untuk bawa isteri buat pemerik.saan keha.milan. Dengan nak bayar sewa rumah dan komit.men lain lagi, kereta pula tk boleh nak digunakan,” ujar Hasif yang kini bekerja sebagai kelin.dan lori.

Kata Hasif lagi, dia juga berbesar ha.ti sekiranya ada pi.hak yang mahu menghu.lurkan ban.tuan bagi menam.pung beba.nan yang terpak.sa diha.dapi disebabkan keja.dian itu.

Kereta Hasif ro.sak aki.bat disam.bar ap| dalam keja.dian tersebut

Untuk rek0d, kisah penya.tuan Hasif dan isterinya yang digel.ar sebagai pengantin muda pernah mendapat lipu.tan mStar pada 6 September lalu.Kisah mereka tu.lar apabila Hasif ga.gal mena.han a|r mata selepas akad nikah disebabkan se.bak memikirkan tanggvngjawabnya yang baru berge.lar suami.

Pasangan itu dini.kahkn di sebuah masjid di Puchong pada April lalu.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,MembacaJambatanIlmu.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!