Connect with us

#K.SEDIH

“saya msih ingat adik slalu brmanja dengan sy” – dama1lh disna whai ank ksyngn ku,kanak2 did3ra shngga sbbkn bnyk lvka di bdan adik

Published

on

“saya msih ingat adik slalu brmanja dengan sy” – dama1lh disna whai ank ksyngn ku,kanak2 did3ra shngga sbbkn bnyk lvka di bdan adik

Meskipun selepas 24 jam j3nazah kanak2 itu disemad1kan, pvsaranya di Ta.nah Perkburan Islam Padang Iebar, di sini masih menjadi tmpuan orang ramai.

Pmerg1an ar4wh amir yang berumur tujuh tahun dipercayai did3ra oleh ibu kndung dan bapa tlrinya dalam kejadian di Taman Krubong Jaya, Melaka sememangnya memberi ke.san yang sangat hebat kepada masyar4kat.

Seorang peniaga, Anamira Muslim, 34, berkata dia yang kebetulan berada di kawasan sekitar untuk menghantar barangan jualannya mengambil peluang menz1arahi pvsara ‘anak syvrga’ itu selepas mengikuti ki.sah kanak2 itu sejak awal keja.dian.

“Lagi pula saya juga merupakan seorang ibu dan faham sangat perasan ibu angkatnya yang membeIa kanak-kanak itu dari bay1 sampailah dia besar. Itu yang kebetulan lalu sini saya slnggah,” katanya dalam Iinangan a1r mata ketika ditemui Astr0 Awani di tanah perkvburan itu.

Perkara sama turut dik0ngsi seorang pekerja pembersihan, Mohd Hanzala Ramlan, 34, yang turut mengambil peluang menz1arahi pvsara kanak2 itu.

“Saya memang ikuti perkembangan ke$ ini dari awal, kebetulan apabila saya singgah berhnti di surau untuk solat saya terseremp4k dengan keluarga angkat kanak-kanak ini dan mereka juga dalam perjalanan untuk ke pvsara anak mereka itu sebelum pulang ke Rawang, Selangor.

“Jadi saya pun terus ke kvbur dan memang sed1hlah bila fikirkan apa yang jadi dekat adik Amir ini, sekarang ni kita (masy4rakat) nak tahu sangat apa pvnca sebenar dia m3ninggaI dunia,” katanya.

Pada Isnin, j3nazah kanak2 itu selamat disemad1kan kira2 jam 12.40 tengah hari di Tanah Perkburan Islam Padang Lebar, di sini berhampiran kediaman keluarga ibu kan.dungnya.

J3nazah yang ditvntut oleh war1s keluarga ibu kndung di Jabatan Pervbatan F0rensik H0spital Melaka telah di bawa ke Madrasah As Syakirin untuk dimandikan dan disembahyangkan sebeIum dikebvmikan di ta.nah perkvburan itu.

Astr0 Awani sebelum ini turut melap0rkan, Ketua Jabatan Slasatan J3nayah negeri, Asisten K0misioner Mohd Sukri Kaman mengesahkan terdapat pelbagai keceder4an termasuk Ivka baru di ke.san di bahagian beIakang kepa.Ia kanak2 itu selepas pr0ses bed4h slasat dijalankan selama 11 jam pada Ahad lalu.

Dapatkan info2 terkini di Sumbermaklumat,terima kasih.

Sumber:CM

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!