Connect with us

#K.DUNIA

“papa bila kita nk duduk rumah,sy rindu tidur di katil” – tidur di kereta selepas dhlau oleh pemilik rumah sewa,ibubapa pla ada pnyakit kr0nik

Published

on

“papa bila kita nk duduk rumah,sy rindu tidur di katil” – tidur di kereta selepas dhlau oleh pemilik rumah sewa,ibubapa pla ada pnyakit kr0nik

Sebuah keluarga menetap di sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV ), di Bukit Chedang, Negeri Sembilan telah dibantu oleh Majlis Agama Islam Negri Sembilan (MAINS )

MAINS menerusi kenyataan di Facebook memaklumkan, lima sekeluarga itu hi.lang tempat bert.eduh selepas terpa.ksa kelu’ar dari rumah sewa.

Ketva keluarga, Muhammad Mujahid Mohd Kamal Jalani, 32, dan isterinya, Sayidah Suhaila Mohd Shukri, 28, telah empat tahun bermastavtin di negeri ini dan dikvrniakan tujuh cahaya mata.

Juga dimaklumkan, tiga anak mereka yang berumur tujuh, lapan dan sembilan tahun ditempatkan di sebuah asrama kebajikan manakala seorang berusia lima tahun dija.ga oleh ahli keluarga.

“Tiga orang lagi yang beru.mur setahun, tiga tahun dan bayi berusia 3 bulan tinggal bersama mereka.

“Muhammad Mujahid mempunyai masal’ah kesiha’tan ‘slip.pedd1sc’ manakala isterinya mempunyai penya.kit as’ma kro’nik,” kata kenyataan.

Permasa.lahan ini sedikit sebanyak mengg’anggu usaha pasangan ini dalam menc’ari dan meneruskan pek’erjaan.

Bertin.dak atas maklumat, MAINS pada petang semalam telah menziarah keluarga tersebut bagi menghvlurkan sum.bangan termasuk ban.tuan kew’angan, penempatan baru dan barangan dapur.

“Melalui ama.nah zak.at MAINS, keluarga ini akan diba.ntu dengan penempatan rumah sewa baharu beserta bayaran dep0sit, bantvan kewangan kece’masan serta barangan dapur.”

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:UtusanOnline

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!