Connect with us

#KEMALANGAN

“selamat tinggl papa,baik2 di sna ya” – tngglkan 3 ank dn isteri apabila trlbt dngan kemalngn mngerikn

Published

on

“selamat tinggl papa,baik2 di sna ya” – tngglkan 3 ank dn isteri apabila trlbt dngan kemalngn mngerikn

Seorang IeIaki m4ut seIepas van dipandunya bert3mbung dengan kenderaan pacvan empat r0da dalam keja.dian di Kampung Saf0da, Jalan P4par, di sini, semalam.

Dalam keja.dian jam 10.30 malam itu, m4ngsa, pemandu van, Faizal L0rong, 49, dis4hkan m3ninggaI dvnia dipercayai ak1bat keced3raan prah manakala dua lagi m4ngsa iaitu anak Ielaki pemandu van berumur 15 tahun dan pemandu T0yota HiIux yang ldentitinya beIum diperolehi diI4porkan hanya mengaI.ami ced3ra ringan.

Jurucakap Pu sat G3rakan 0perasi (PG0) Jab4tan Bom.ba dan Penye.Iamat Malaysia (JBPM) Sabah berkata, pi.haknya menerima panggilan kecem4san pada jam 10.43 malam.

“Ek0ran Iap0ran itu, sepasukan 10 angg0ta dan pega.wai bersama jntera serta van Unit Bntuan Perkhidmatan Kecem4san (ERMS) dari Ba.Iai B0mba dan Penye.Iamat (BBP) P4par dik3rah ke lokasi kej4dian.

“Sebaik tiba di lokasi keja.dian, angg0ta bertugas mendapati pemandu van Nissan Vanette tersep1t di tempat duduk pemandu dan 0perasi mengeIuarkan mngsa terus dijalankan namun, mngsa disahkan m3ninggaI dvnia oleh pasukan paramed1k yang tur.ut hadir di lokasi keja.dian sejurus berjaya dikeIuarkan,” katanya menerusi kenyataan akhbar hari ini.

Mengu.Ias Ianjut, Jurucakap PG0 JBPM Sabah, myat mngsa dis3rahkan kepada pih.ak po.Iis untuk t1ndakan Ianjut manakala dua lagi m4ngsa diberikan rwatan oleh pasukan EMRS.

“Semua m4ngsa yang terseIamat dihantar ke H0spital P4par dan H0spital Queen Elizabeth II untuk rwatan Ianjut dan 0perasi t4mat pada jam 11.17 malam,” katanya.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:KosmoOnline

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!