Connect with us

#SEMASA

Ibu critakn ksushn jdi surirumah,shngga mngis hdpi pelbagai mslah dlman dn lvaran – “Setakat jaga anak dan masak-masak je, apalah yang pe.nat sangat”

Published

on

Ibu critakn ksushn jdi surirumah,shngga mngis hdpi pelbagai mslah dlman dn lvaran – “Setakat jaga anak dan masak-masak je, apalah yang pe.nat sangat”

“Setakat jaga anak dan masak-masak je, apalah yang pe.nat sangat”. Bagi wanita yang berge.lar suri rumah sepenuh masa, pastinya mereka banyak kali dilem.parkan perl1an sebegitu. Hanya kerana berada di rumah tanpa keluar bekerja, peranan mereka dipandang re.meh termasuklah oleh suami sendiri. Gemar memend.am masa.lah did0rong pula dengan kepe.natan mengu.ruskan rutin harian, tk mustahil ramai yang menga.lami depres.sion.

Seorang wanita ini juga tampil bera.ni mende.dahkan haki.kat yang sering dilalui oleh kebanyakan suri rumah. Memandang wajah suci anak kecil pastinya membuatkan si ibu mahu memberikan yang terbaik apalagi mereka menghabiskan paling banyak masa bersama di rumah. Namun, kekvatan itu kadangkala ranap jva kerana fiz.ikal dan em0si mereka seringkali kepe.natan dalam proses membesarkan bayi yang cukup svkar.

Bahkan pada tahun 2012 dahulu, sebuah kajian telah menge.sahkan bahawa majoriti isteri yang duduk di rumah berpotensi menga.lami depr.esi berbanding wanita bekerjaya. Justeru Puan Ayu sendiri menasih.ati agar orang sekeliling memeberikan sokongan emo.si selain menghargai pengor.banan suri rumah. Hatta sekiranya ada yang ne.kad mengupah bibik sekalipun, usahlah menghu.kum atau ge.lar dengan benda kurang el.ok.

Ramai netizen memberikan semangat selain mende.dahkan strugg.le yang sama. Ada juga yang beranggapan ibu bekerjaya juga mempunyai beba.nan lebih besar kerana mengha.dapi tek.anan di tempat kerja dan sambung pula kepe.natan membuat rutin harian di rumah.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:KisahDunia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!