Connect with us

#K.SEDIH

‘trkikis’ motosikal kawan,Pljar tahfiz mavt dlm 1nsden – “tk smpat ank ksyangn sy pakai jubah dan kopiah yg sy belikan”

Published

on

‘trkikis’ motosikal kawan,Pljar tahfiz mavt dlm 1nsden – “tk smpat ank ksyangn sy pakai jubah dan kopiah yg sy belikan”

“Semalam, kami s3mpat keluar membeli barang keper.luan seperti jubah dan k0piah untuk dibawa ke pvsat tahfiz, namun terki.Ian arwh tldak s3mpat mem4kainya,” Iuah Azahari Abdullah, 55.

Azahari memberi reaks1 itu selepas kehiIangan anak lelakinya, Muhammad Alif, 17, yang m3ninggaI dvnia dalam kem4Iangan di Kilometer 44, Jalan Merang, di sini, 3.20 petang, hari ini.

Menurut Azahari, sebeIum kemaIangan itu berlaku, Muhammad Alif yang belajar di sebuah seko.lah tahfiz di Ajil, Kuala B3rang keIuar berkelah bersama r4kan di Hvtan Iipur Lata Payung, di sini.

Katanya, dia juga s3mpat berhu.bung melalui telefon dengan Muhammad Alif pagi hari ini seIepas ar.wah keluar bersama rakannya itu seawal 8 pagi.

“Ketika berhu.bung dengannya kira2 jam 3 petang, arwh memberitahu sudah dalam perjalanan puIang ke rumah selepas selesai m3nunaikan solat Jumaat di Penarik, Setiu.

“Allah lebih menyayanginya dan saya redha dengan kej4dian ini walaupun t1dak sempat menghantar arwh pulang ke seko.lah tahfiz esok,” katanya ketika ketika dit3mui di lokasi kej4dian.

Azahari yang berasal dari Kampung T0k Jiring, Kuala Terengganu berkata, arwh anak ke empat daripada lima beradik dan seorang anak yang baik serta dis3nangi keluarga dan rakan.

Malah, katanya, sejak semalam, arwh sangat mesra dengan adik-beradiknya dan tldak menya.ngka kemesraan arwh itu yang terakh1r buat keluarga.

Mengenai kem4Iangan yang menlmpa Muhammad Alif, menurut sumber, ia dikatakan berlaku ketika m4ngsa bersama beberapa rakan berk0nvoi motosikal dalam perj4lanan dari arah Penarik ke Kuala Terengganu.

Katanya, sebaik tiba di lokasi keja.dian, motosikal ditvnggangi mngsa dikatakan berg3seI dengan motosikal rakannya ketika menge.Iak Iubang.

Berikutan itu, sumber berkata, m4ngsa yang dipercayai m3ninggaI dvnia di lokasi keja.dian manakala rakannya yang juga berusia 17 tahun dari Kampung B4tu Enam, Kuala Terengganu ced3ra ringan dan dirwat di H0spital Setiu.

Sementara itu, Ketua Po.Iis Daerah Setiu Deputi Superntendan Afandi Hussain ketika dihu.bungi mengesahkan kej4dian itu.

Katanya, m4yat m4ngsa dibawa ke Unit F0rensik H0spital Setiu untuk tlndakan Ianjut dan k3s dis1asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:HarianMetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!