Connect with us

#K.SEDIH

Adik Elina mnggl akbat kmlngan ngri d kota tnggi,Ibu belum tahu yg anknya sdh ‘prgi’ dahulu dri dia

Published

on

Adik Elina mnggl akbat kmlngan ngri d kota tnggi,Ibu belum tahu yg anknya sdh ‘prgi’ dahulu dri dia

Ibu kepada kanak2 perempuan berusia dua tahun yang ma.ut selepas motosikal ditungg4ngi dir3mpuh I0ri kelmarin, beIum mengetahui anaknya m3ninggaI dvnia.Adik m4ngsa, Olivia Maisarah Mohd Al Bakri, 15 berkata, kakaknya, Nurellisa, 21 yang prah dalam kej4dian itu sedang dir4wat di H0spital Sultan Ismail (HSI).

“Keadaan kakak stabiI namun dia beIum tahu mengenai kem4tian anaknya, Kandungan kakak juga seIamat.“Kakak baru seminggu bekerja sebagai penghantar barang. Ketika kej4dian kakak beritahu dia keIuar untuk membeli bvbur dan r0jak, namun kedai tvtup.

“SebeIum ke k3dai, dia ada ajak saya tapi saya t1dak s1hat. Namun, tk Iama seIepas itu kami dim4klumkan dia dan anaknya terbabit kem4Iangan dengan,” katanya.Terdahulu, keluarga itu menerima ziarah dan sumbangan daripada Ketua Puteri Umno Bahagian Kota Tinggi, Norlizah Noh di ked1aman keluarga Nurellisa di Kampung Mawai di sini, semalam.

Olivia Maisarah berkata, j3nazah anak saudaranya sudah dikebvmikan pada hari kem4Iangan di Tanah Perkburan Islam Kampung Mawai, Kota Tinggi.Sementara itu, nenek m4ngsa, Shapiah Osman, 72, berkata, dia sering men4sihati cucunya supaya tk membawa anak ketika menaiki mot0sikal.

Katanya, dia tidak meny4ngka keblmbangannya selama ini benar apabila cicitnya Nurelina Abdullah, 2, ma.ut dalam kem4Iangan.“Kali terakhlr saya nampak Nurelina yang sedang main di hadapan rumahnya pagi itu. Dia memang sangat manja, sering panggil saya ‘nyang’ dan selalu t1dur bersama saya.

“Saya pun tak tahu cucu bawa Nurelina sekali menaiki mot0sikal, Jika tahu memang saya t1dak benarkan.“SeIama ini saya sering pesan supaya t1dak bawa anak jika naik motosikal kerana berb4haya,” katanya.Kelmarin, media meI4porkan kanak-kanak berusia dua tahun m4ut manakala ibunya prah selepas motosikal ditunggang diIanggar sebuah I0ri dalam kem4Iangan di kilometer 4 Jalan Mawai – Kuala Sedili.

KemaIangan dipercayai berlaku apabila motosikal ditvnggang m4ngsa diI4nggar sebuah I0ri dari arah beIakang yang datang dari arah sama.Salam takziah, Beratnya dvgaan keluarga ini, Semoga si ibu cpt smbuh dan tbah atas p3mergian anak tersayang, Al fatihah anak syurga.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:HarianMetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!