Connect with us

#K.SEDIH

“sy dpt mesej ‘tndapmergiannya’,walau apapun kita prlu trskn jlnkn tvgas Allah” – Awie dpt msj trkhir Ar.wah mamat,sngguh mmilukn bila ar.wah tulis ‘love you bro’

Published

on

“sy dpt mesej ‘tndapmergiannya’,walau apapun kita prlu trskn jlnkn tvgas Allah” – Awie dpt msj trkhir Ar.wah mamat,sngguh mmilukn bila ar.wah tulis ‘love you bro’

Pernah beberapa kali bekerjasama dalam filem, penyanyi Datuk Awie menyifatkan Allahyrham Mamat Khalid satu-satunya bintang yang menyerlah dalam industri perfileman negara.Berkongsi detik tera.khir dengan Mamat, Awie atau nama sebenarnya Ahmad Azhar Othman, 52, berkata, dia menerima mesej terakhir arwah beberapa minggu lalu yang dianggap sedikit berbeza daripada kebiasaannya.

“Beberapa minggu lalu arwah ada mesej berbunyi ‘Love you bro, cepat-cepat s3mbuh’. Dia tk pernah mesej begitu dengan saya sebelum ini. Kalau bergu.rau pun k.asar. Kemudian dia turut bertanya khabar.

“Kali terakhir kami berjumpa pada tayangan Kampung Pisang muzikal. Ar.wah disifatkan sebagai pengarah, sahabat dan abang yang baik kepada semua krew,” katanya.Awie berkata demikian kepada Sinar Harian yang tur.ut menziarahi jena.zah Mamat di rumah Allahyrham di Taman Ipoh Jaya Timur 1, Perak.Hadir sama ialah Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu yang sempat meluangkan masa membacakan tah.lil serta mengucapkan takz.iah kepada angg0ta keluarga ar.wah.

Tambah Awie, Allahyrham disifatkan sebagai seorang periang dan sentiasa tenang walaupun raut wajahnya kelihatan gar.ang.”Dia penghibur di kala ada orang yang bermas.alah di lokasi. Pada masa sama dia juga mengajar hingga semua pelakon dapat membawa watak mereka dengan baik.

“Dia yang membawa saya hingga kekal dengan watak Husin. Sehingga ke akh1r hayat ar.wah masih memanggil saya dengan nama watak itu,” katanya.Allahyrham Mamat Khalid atau nama sebenarnya, Mohamad Mohamad Khalid telah menghem.buskan na.fas tera.khir di Hos.pital Slim River, Perak, kira2 jam 12.30 tengah malam pada Ahad.

Allahyrham meninggalkan isteri, Hasmah Hassan dan lima orang anak iaitu tiga lelaki, Mohd Khalid Amen, Mohd Khalid Adam, Mohd Khalid Zaffa dan dua perempuan iaitu Sara dan Nurhassanah.Jena.zah Allahyrham akan disembahyangkan di Masjid Jamek Idris Iskandar Shah, Sungai Rokam di sini sebelum dikebu.mikan di Ta.nah Perku.buran Islam Masjid Kampung Paloh.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!