Connect with us

#SEMASA

“itulh detik pling brhrga dan sdih bagi sy,sy smpt ajr cra mngucap dan jga brz1kir” – isteri ar.wah mamat crita dtik p1lu brsama Suami

Published

on

“itulh detik pling brhrga dan sdih bagi sy,sy smpt ajr cra mngucap dan jga brz1kir” – isteri ar.wah mamat crita dtik p1lu brsama Suami

Menceritakan detlk terakhlr bersama arwh, Hasmah tldak menyngka suaminya prgi secepat itu kerana berada dalam keadaan sihat.Isteri Allahyrham Mamat Khalid, Hasmah Hassan sempat mengajar suami mengucap dan berzikir sebeIum pengarah tersohor itu menghmbuskan nfas terakhlr, tengah malam tadi.

“Perwatakan arwh ceria seperti biasa. Malah, sebelum kejadian itu, suami cukup teruja melayan tetamu di kafe Sa.rang Art Hub.

“Dia tldak menunjukkan sebarang perub.ahan. Cuma, suami memang slbuk dengan kerja penggambaran. Satu demi satu pr0jek diusahakan hingga saya ajak bercuti pun dit0Iak.

“Selepas ket1adaannya, baru saya sedar dia seolah-olah sudah tahu tldak punya banyak masa.

“Disebabkan itu, dia berusaha menyeIesaikan pr0jek yang sudah dirancang hingga sanggup meng0rbankan masa rehat dan mengambil ringan soal kesiha.tannya,” katanya ketika ditemui BH Online di kediamannya di Taman Ipoh Jaya Timur 1, di sini, hari ini.

Sementara itu, Hasmah yang mesra disapa Kak Intan terkiIan arwh suami tldak smpat menyiapkan drama bersiri yang menga.ngkat kisah d0ngeng rakyat.

“Arwh pernah pergi ke kedai buku untuk mencari karya berkaitan kisah d0ngeng rakyat. Sebaliknya, apa yang ditemui adalah kisah d0ngeng luar negara yang dialih ke Bahasa Melayu.

“Kece.wa dengan sltuasi itu dan dengan nlat mengan.gkat kembaIi cerita rakyat, t1mbuI idea untuk menerbitkan drama bersiri 15 episod berjudul Hikayat D0ngeng Rakyat Malaysia.

“Persiapan sudah separuh dan ramai peIakon menyatakan persetujuan terbabit dalam drama itu. MaIangnya, arwh prgi sebeIum smpat menyiapkan hasil kerjanya itu.

“Mungkin anak keempat kami, Mohd Khalid Amen akan mengambil alih tugas menyiapkan pr0jek itu. Saya harap, semua pihak dapat beri sokongan kepadanya,” katanya.

Jnazah Allahyrham telah disembahyangkan di Masjid Jamek Idris Iskandar Shah, Sungai Rokam di sini dan dikebu.mikan di Tanah Perkburan Islam Masjid Kampung PaIoh seIepas Zohor.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:24newst

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!