Connect with us

#K.SEDIH

“sy tk sbar nk mat1 sbb nk ke syvrga brsama ahli kluarga yg lain” – Gadis kcil menggl jtuh dri tingkat 9,Al-Fatihah

Published

on

“sy tk sbar nk mat1 sbb nk ke syvrga brsama ahli kluarga yg lain” – Gadis kcil menggl jtuh dri tingkat 9,Al-Fatihah

Kanak-kanak perempuan yang ma.ut terjtuh dari tingkat sembilan di sebuah hotel di Pulau Pinang pernah meIuahkan kein.ginan mahu ke syvrga.Ibu mngsa, Siti Norra Salleh, 44, berkata, arwh Nur Airis Hafeeya, 6, pernah menyatakan mahu ke syurga beberapa hari sebeIum kejadian namun be.ranggapan ia hanya sekadar perbualan biasa.

“Arwh ada cakap tk sbar nak matl sebab nak ke syvrga, saya tk sngka apa yang diIvahkan itu menjadi kenyataan,” katanya ketika ditemui di rumahnya dekat Bandar Perdana pada Selasa.

Menurutnya, anak b0ngsu dari empat beradik itu seorang yang penyayang kerana sayangkan kucing peliharaannya selain mnja dengan ahli keluarga yang lain.“Kami sedar arwh ada edit gambarnya dengan menambah em0tikon sedlh berkemu.ngkinan menunjukkan rasa sedlh memandangkan dia baharu kehiIangan nenek, Fatimah Man, 81, yang sangat rapat dengannya, mninggaI dvnia aklbat str0k Jumaat lalu,” katanya.

Sementara itu, suami Siti Norra, Faizal Husain, 44, berkata, kejadian itu berlaku sangat pantas tnpa sempat berbuat apa-apa.Menceritakan keja.dian itu, dia katanya, seIepas menye.dari kehi.Iangan Nur Airis ketika berada di Iif hotel, semua ahli keluarganya panlk dan mula menca.ri Nur Airis Hafeeya di kawasan tersebut.

“Bagaimanapun, dalam keadaan slbuk menca.ri, kami dikjutkan dengan keadaan Nur Airis Hafeeya yang sudah tk se.darkan diri dikatakan aklbat terjtuh,” ujarnya.Menurut Faizal, ketika keja.dian, mereka sekeluarga bermaIam di hotel berkenaan sementara membuat persiapan mahu mendaftar anak sulung, Mohammad Nabil Najmi, 22, yang akan mendaftar ke Ko.lej Kema.hiran Tinggi Mara, BaIik Pulau.

Beliau bagaimanapun menyer.ahkan sepenuhnya kepada pih.ak po.Iis untuk menjalankan si.asatan berhu.bung kejadian itu.Jnazah Nur Airis seIamat dikebu.mikan di Tanah Perkburan Islam Raudhatul Solihin Taman Kelisa Ria, Sungai Petani kira2 jam 11 pagi.Sinar Harian sebelum ini meIap0rkan seorang kanak2 terjtuh dari tingkat sembilan di sebuah hotel tempat keluarga tersebut menginap.

Difahamkan keja.dian berlaku kira-kira jam 11.30 pagi Isnin itu selepas kanak-kanak tersebut meIu.ru masuk ke dalam lif ketika pintu terbuka tnpa sempat disertai ahli keluarganya apabila pintu terttup dengan pantas.

Ahli keluarga mngsa kemudiannya dikatakan cuba menca.ri kanak-kanak itu sebeIum mngsa ditemui tldak se.darkan diri di lantai hotel dan diIaporkan mninggaI dunia dipercayai akibat terjtuh.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:SinarHarian

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!