Connect with us

isu semasa

Bapa B0ngkar Rahs1a Keluarga Di Radio,T@k Makan Selama 3 Hari

Published

on

Bapa B0ngkar Rahs1a Keluarga Di Radio,T@k Makan Selama 3 Hari

Kesus@han rakyat ketika ini sangat menyentuh hati ramai lebih-lebih lagi apabila adanya kempen angkat bendera putih. Mana taknya, tanpa kita sedar rupanya ramai jiran tetangga yang sudah kehabisan makanan dan tiada pendapatan.

Pelbagai kisah sedih terb0ngkar di media sosial. Antaranya menerusi muat naik rakaman semula siaran radio Suria FM apabila ada pemanggil yang menceritakan kesus@han salah seorang penerima bantuan bendera putih.

Kehabisan makanan, angkat bendera putih

Menerusi perkongsian dari Twitter @bauk_selat, kedengaran lu@han pemanggil radio yang menceritakan kisah sebuah keluarga di Kuala Kangsar yang telah kehabisan makanan.

Dalam tangis, pemanggil itu memaklumkan yang ketika dia sampai, anak-anak pemohon bantuan itu sudah terbaring tidak berdaya kerana 2 hari tidak menjamah makanan.

https://twitter.com/i/status/1410778311177883648

Mereka dah terbaring tidak berm@ya

Sebak dengan situasi itu, pemanggil radio berkenaan terus bergegas membeli makanan segera dan menyuruh mereka untuk makan bagi mengembalikan semula tenaga yang sudah hilang.

Suasana konti juga menjadi hening dan penyampai radio sendiri mengakui seb@k serta tergamam mendengar cerita tersebut.

Semua orang tengah svsah rupanya

Suria FM juga turut memuat naik kembali video rakaman tersebut di Instagram dan menerima pelbagai maklum balas daripada warganet.

Rata-rata menzahirkan rasa sedih mendengar kisah berkenaan kerana memahami kondisi yang begitu sulit sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) masih berjalan ini.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa like dan share ya,semoga memberi manfaat.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!