Connect with us

#CELEBRITI

“Aku sangat teringin anak-anakku bersekolah di Madinah, membesar di Madinah dan akua mat teringin untuk mati di sini” – yatt hamzah sngt ingin bwa kluarga menetap madinah,k3rja tukng sapu pun tkpe katanya

Published

on

“Aku sangat teringin anak-anakku bersekolah di Madinah, membesar di Madinah dan akua mat teringin untuk mati di sini” – yatt hamzah sngt ingin bwa kluarga menetap madinah,k3rja tukng sapu pun tkpe katanya

P3lakon Yatt Hamzah yang kini berada di Kota Madinah berkongsi rasa gembira dan terhru apabila diberi peluang untuk membersihkan Masjid Nabawi, iaitu tempat kedua paling svci bagi umat Islam selepas Masjidil Hram.Menerusi satu hantaran video yang dimuat naik dalam Instagram miliknya, Yatt atau nama lengkapnya Haryati Hamzah, 40, dilihat menggunakan alat pembrsih hampgas (vakvm) untuk membersihkan karpet dalam masjid yang juga dikenali sebagai Masjid Nabi itu.

“Semalam lepas Asar, B0nda (panggilannya) dapat peluang bersihkan Masjid Nabi SAW. Perasaannya luar biasa, MasyaAllah walaupun hanya sekejap,” jelasnya.

Kata Yatt lagi, dia sudah lama berhjat untuk membantu pek3rja2 kebrsihan di Masjid Nabawi, namun belum mempunyai rezeki untuk berbuat demikian.

Jelas pelkon Dunia Baru itu lagi, dia juga sangat mementingkan kebersihan dan tk suka pada suasana rumah yang k0tor.

“Memang dah lama teringin nak membantu pekerja2 kebrsihan dalam Masjid Nabawi sebab B0nda memang sangat ska membrsihkan rumah. Tk suka nampak k0tor.

“Alhamdulillah direzekikan dapat merasa jadi ‘cl3aner’ (pekerja pembersihan) di Masjid Nabawi. Alhamdulillah,” jelasnya.

Menerusi hantran sama, ibu kepada enam orang cahaya mata itu juga menyimpan imp1an untuk membawa keluarganya dan men3tap di Madinah dan bersek0lah serta membesar di sana.

“Ya Allah, aku ter1ngin sangat membawa keluargaku untuk menetap di Madinah. Aku sangat teringin anak-anakku bersek0lah di Madinah, membesar di Madinah dan akua mat teringin untuk mti di sini (Madinah).

“Jika pada perkiraanMu, andai salah satu cara untuk berada di sini adalah dengan menjadi seorang pekrja pembrsihan, aku amat berbesar hat1 Ya Allah. Aku amat berbngga andai dapat berkh1dmat di sini buat Rasulullah SAW. Kau makbvlkanlah d0a2ku ini wahai Tuhan yang Maha memakbvlkan d0a,” katanya.

Terdahulu, Yatt telah berl3pas ke Madinah untuk mengerjakan ibadah vmrah pada 29 Oktober lalu seorang diri tnpa di temani ahli keluarganya termasuk suami.Yatt berkata dia t3kad untuk mengerjakan vmrah walaupun seorang diri kerana menganggap perkara itu sebagai satu peng0rbanan d3mi Rasulullah SAW.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:KOSMO

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!