Connect with us

#KEMALANGAN

(video)”timbvl lh kw Long,adik hnya dpt dngr suara memnta t0long smasa kjadian” – Long pndai ber3nng tpi knapa jd bgini,sungai tu tk jauh dengan tmpt tnggal

Published

on

(video)”timbvl lh kw Long,adik hnya dpt dngr suara memnta t0long smasa kjadian” – Long pndai ber3nng tpi knapa jd bgini,sungai tu tk jauh dengan tmpt tnggal

“Saya terdengar suara along minta tolong tetapi s4yup-sayup sahaja. Saya lngatkan dia bergvrau kerana dia t1dak nampak c3mas,” kata adik kepada remaja lelaki yang dikhvat1ri I3mas, Ahmad Hilmi Mas Yuri, 18, di Kampung PuIau Besar, di sini.Ahmad Danish Mas Yuri, 14, berkata dia melihat abangnya dari jarak 50 meter dan abangnya tidak mer0nta sebaliknya berenang dalam ke4daan terI3ntang menyebabkan dia tldak meng4mbiI endah.

“Saya dan sepupu sudah berada di teblng sungai seIepas m4ndi bersama, manakala along yang berada di tebing seberang ingin berenang mer3ntasi sungai untuk naik ke daratan.

“Disebabkan along pandai berenang, kami tk meng3ndahkannya namun sebelum kej4dian ada ternampak dia berenang dalam ke4daan terIentang sebeIum hiIang dari pandangan.

“S4yup-sayup saya terdengar along menyebut `bang, toIong bang’ kepada seorang penduduk kampung yang berada tidak javh darinya, namun lndividu itu tldak mendengar,” katanya ketika dit3mui di lokasi kej4dian.

Ahmad Danish berkata, mereka turun ke sungai untuk menjaIa kira-kira jam 11.30 pagi tadi sambil m4ndi-manda dan ingin naik ke darat jam 1.40 tengah hari sebelum berlaku trgedi berkenaan.Seramai 11 pega.wai dan angg0ta dari Ba.Iai Bom.ba dan Penye.Iamat (BBP) Tumpat serta PengkaIan Kub0r termasuk empat angg0ta Pasu.kan Penye.Iamat Di Air (PPDA) menj4Iankan 0perasi menc4ri dan menyeIamat.

Penc4rian tvrut disertai saudara-mara serta penduduk kampung yang menaiki b0t persen.dirian dan menggunakan kaedah memvkat.Ibu saudara m4ngsa, Norhayati Yusof, 40-an, berkata m4ngsa yang berasal dari Manjong, Perak datang ke Kelantan untuk bercuti di kampung halaman dan men3tap di rumahnya di Kampung Jambu, Kota Bharu.Katanya, tengah malam tadi, Ahmad Hilmi yang juga penvntut Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) ber1ya-iya mengajak sepupunya turun memvkat di taIi air tldak jauh dari rumah namun t1dak dituruti.

“Hari ini seIepas along menduduki peperiksaan dalam talian, kami datang ke rumah bapa saudara di sini dan dia kel1hatan tldak sabar untuk turun memvkat di sungai.

“Along dan dua adiknya serta dua lagi sepupu pada mulanya menaiki perahu milik bapa saudara sebelum tiga daripadanya ingin m4ndi namun t1dak menyangka kira-kira dua jam selepas itu, along hiIang di sungai.

“J4uh di svdut hati, kami sangat berharap along segera ditemui walaupun harapan agak tlpis,” katanya sambil memberitahu kedua-dua ibu bapa m4ngsa sudah dalam perjalanan ke Kel4ntan dari Perak.

Dapatkan info2 terkini di SumberMaklumat,terima kasih.

Sumber:BeritaHarian

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!